Борисов писа двойки на всички министри от кабинета ”Орешарски”: Няма управление, има безброй скандализиращи кадрови грешки

Filed under: Актуално от днес,България |

Пак ще съм премиер, ще се оженя след това, заяви лидерът на ГЕРБ

208-17-01-20130905.jsjfphjzfxНяма управление. Има безброй кадрови грешки, скандализиращи всички. Това заяви пред журналисти в парламента председателят на ГЕРБ Бойко Борисов, в коментар на първите сто дни от управлението на кабинета „Орешарски“.

Според Борисов всички социални мерки на кабинета касаят следващата година. „Управлението тръгна по най-лесния начин, взимайки кредити и опитвайки се да си купи подкрепа, но без да обяснява, че временното благосъстояние на част от българите е всъщност назаем взети пари. Всяко семейство в България би могло да вземе от някого 500 или 1000 лева и един месец да изкара по-добре, само че после трябва да върне тези пари“, заяви Бойко Борисов.„Когато те говорят какво ще направят в бъдеще време, това е само със заемни пари, които след това българите трябва да връщат. Най-скандалното за мен е да искат такси от магистрала „Хемус“. Това искаха да направят с „Тракия“, добре че ние дойдохме и само с 20 % от българските пари я построихме“, добави той.

Вдигането на майчинските и помощите за първокласници е положително, ако икономиката расте, ако парите идват от бизнеса и държавата е с по-добра събираемост на агенциите.

Двойки за всички министри

„По шестобалната система пиша двойки на всичките министри. Йовчев се опитва да прави някои по-добри неща, но явно го натискат чисто партийно, за да провежда репресии към протестиращите. Спортната министърка ще прави стадион, но не знае по какъв начин и кога. Добре че спортната зала в Пловдив е почти готова и ще я открие, в Горна Малина й направихме – откри и нея. Сто дни са й малко време“, посочи Борисов.

„Направиха министерство на инвестиционното планиране, което вече 4 месеца не знае какво работи. За една нощ министър, след това го смениха. Сега какви са им кадрите – никой не знае, само се харчат пари“, добави той.

„С една дума – за първите си сто дни управлението е много слабо. Показаха, че нямат кадрови потенциал, нямат подготвени кадри, излъгаха избирателите, като им говореха, че още от първия ден ще строят „Белене“, излъгаха, че от първия ден ще увеличат работните места – безработицата се вдига. Няма откъде да създадат работни места. Видяхте колко е некомпетентна вицепремиерката по европейските фондове. Вчера беше гротескно да гледаш разликата между Дончев и нея. Дори спряхме с въпросите, за да не излагаме институцията. Тя не познава тематиката, а това са милиардите евро, които българите чакат да подобрят тяхното благосъстояние“, посочи Бойко Борисов.

На въпрос има ли нещо добро в този кабинет, Борисов отговори: „Че откриха нашите обекти, които построиха“.

 

Назначаването на Цветанов не беше грешка, но той допусна грешки

 

 

Аз не поставям условия на Реформаторския блок и не бих допуснал и на мен да ми се поставят условия, категоричен бе експремиерът.

Борисов бе категоричен, че назначаването на Цветан Цветанов за министър на вътрешните работи не е било кадрова грешка: „Когато върнах мандата за управление на ГЕРБ при президента Плевнелиев, прочетох проектокабинет на Министерски съвет. В него Цветан Цветанов не беше вътрешен министър, а беше заместник-министърът Вучков. Цветан Цветанов е важен фактор в управлението на партията и ще остане такъв. Не е бил грешка. Свърши много работа, допусна грешки. Обстановката в страната е такава, че трябва да търсим по-широка обществена подкрепа и в това отношение би могло да се намерят и по-добри“.

 

В 20-годишното управление на парламента партия не е отзовавала депутат. Ние отстранихме Фидосова

 

 

Абсолютно подкрепяме анкетната комисия за тефтерчето на Златанов, защото всички спекулации там трябва да излязат наяве, заяви лидерът на ГЕРБ в коментар на предложението за създаване на Временна анкетна комисия за проучване на обстоятелствата по оповестените факти и данни за нарушенията, извършени от председателя на Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси.

„Това, което аз сезирах като вина на партията, беше действието на г-жа Фидосова. Затова и я отстранихме от изпълнителната комисия и като депутат. Аз не си спомням в 20-годишното управление на парламента партия да е отзовавала депутат“, посочи Борисов. „Наложихме възможно най-тежките наказания и затова подкрепяме тази комисия и активно ще участваме в изясняването на истината“, добави още той.

 

Отговорност на симпатизантите ни ще потърся, след като Йовчев се произнесе за Петното и Шамара

 

Веднага бих потърсил отговорност от симпатизанти на ГЕРБ, ако се окаже, че са участвали в агресивни действия по време на протеста около парламента вчера, след като г-н Йовчев се произнесе по Петното, Шамара и всички тези, които ходеха пред къщата ми, дудукаха, хвърляха топки и камъни и правеха безредици по време на февруарските събития, каза още Борисов.

„Крайно време е те да се научат да мерят с един аршин“, добави той.

„Най-вероятно г-н Йовчев е говорил за симпатизантите на БСП, които докарват с автобуси и полицията ги пропуска да влязат в зоните, където да могат депутатите от БСП и ДПС да ходят и да ги приветстват“, каза той.

Според Борисов се злоупотребява с участието на ГЕРБ в протестите. По думите му това, че е имало симпатизанти на ГЕРБ в протестите, не означава, че ГЕРБ стои зад организацията.

„Не искам някой да се яха на протест. Най-доброто за една държава е тя да работи спокойно“, добави Борисов.

Той каза още, че партията обсъжда вот на недоверие.

Борисов отново ще играе за „Бистрица” (Витоша). „На кого пречи това, че играя? Това си е моя работа. Аз съм възприел, че спортът е нещо хубаво и ще го правя“, заяви пред журналисти той.

В коментар на негови думи по-рано, че ще се ожени, след като няма да е премиер, Борисов каза: „Аз пак ще съм, така че ще се оженя след това“.

 

Spread the love