Стоилов: Със социалните мерки на кабинета бяха обхванати между 450 и 500 хиляди души

Filed under: Актуално от днес,България |

212-20-03-61105108

„Със социалните мерки на кабинета бяха обхванати между 450 и 500 хиляди души. Има и доста проблеми, които са се натрупали. На първо място това е икономиката. Правителството трябва да устои на натиска и да се справи с предстоящите задачи“, каза депутатът от БСП Янаки Стоилов.
„Пред правителството не трябва да се поставя непременно целта за изкарване на мандата докрай. Това не е основната ни цел. Нашата основна цел е да изпълним обещанията си и да разширим подкрепата си. Само тогава кабинетът може да изкара пълния си мандат, но това не трябва да става самоцел. Трябва да се определят твърди ангажименти на управлението, а не дати за предсрочни избори“, смята Стоилов.
„Пред правителството предстои много работа. Виждате, че данните сочат, че износът на България продължава да се увеличава. Кабинетът трябва да стъпи на тази основа и да се възползва от всички възможности. Трябва стабилност и перспектива. Има чужди инвеститори, които са заинтересовани да вложат парите си в България и това не е за в бъдеще, а в момента“, твърди той.
„Не помня друго правителство за толкова малко време да е предприело толкова конкретни стъпки за намаляване на бедността в страната. Има още много работа за вършене. Контрабандата трябва да бъде спряна и да бъдат увеличени приходите в хазната. Ние подкрепяме правителството и ще настояваме за още по-сериозни мерки, които да доведат до решаването на тежките въпроси и проблеми в различните сектори“, заяви още Стоилов.

„Порочните кръгове и зависимости между бизнес и политика трябва да бъдат прекратени. Имаме нужда от честни, почтени и хора професионалисти в администрацията. Всяко едно назначение трябва да бъде разглеждано много внимателно. Някои от първоначалните назначения бяха грешки, а други бяха свързани с преплитане на интереси. Министрите трябва да разберат, че обществените интереси трябва да са водещи. Аз ще защитавам честта и интересите на БСП, защото тя стои зад кабинета“, добави той.

Spread the love