Лиляна Павлова: Връщат държавата към диктатура и планова икономика

Filed under: Актуално от днес,България |

За 100 дни МИП направили правилник и търг за мебели, заяви бившият министър на регионалното развитие

213-17-03-liljana-pavlova-bgnes_986642805bУправляващите връщат държавата към планова икономика и диктатура. Изкуствено се намаляват цени. Може би и цената на бензина ще я намалят с декрет. Като Вълко Червенков. Това каза бившият министър на регионалното развитие Лиляна Павлова. „Говорим за абсолютна репресия на протестиращите. С декларация за национално спасение искат да си легитимират управлението“, отсече Павлова.
Чинно прочете дефиницията за диктатура. Според нея цената на тока изкуствено е свалена и това връща държавата към планова икономика. А Борисов си подал оставката, защото не искал да се плаща с кръвта на хората.
Тя продължи приказката, че многото срязани ленти са добре свършена работа. Павлова оправда оставката на правителството „Борисов“ с демократичен подход.
Отчете като грешка областните управители на ГЕРБ и координаторите да правят списъци с назначения. Били неопитни. „Назначавали сме с конкурс и по заместване“, опита да се оправдае Павлова.
Тя атакува и все още недействащото Министерство на инвестиционното проектиране (МИП). „За сто дни направиха устройствен правилник и много срещи. Сега правят търгове за мебели и ремонт на сградата“, разкри Павлова. Категорично отрече да е имала тефтерче и да е получавала партийни нареждания за назначение.

Spread the love