Яне Янев: Ако Пеевски реши, кабинетът пада за по-малко от 24 часа

Filed under: Актуално от днес,България |

В България не се говори истината, не се говори срещу тайните схеми, а се говори само това, което е удобно, заяви лидерът на РЗС

215-19-01-430x268Ако Делян Пеевски реши, правителството на Пламен Орешарски може да падне за по-малко от 24 часа. Това заяви лидерът на РЗС Яне Янев. По думите му скоростно напусналият поста шеф на ДАНС Пеевски е един от най-големите играчи на прехода. В България не се говори истината, не се говори срещу тайните схеми, а се говори само това, което е удобно. Цялата истина се крие, защото всичко е свързано като свински черва и ако го скъсаш, така ще завони, че всички ще станат непотребни, коментира Янев.

Той обаче представи и своята версия за случващото се в страната, погледнато малко по-отстрани.

По думите му българският политически живот е изцяло на корпоративна основа и е обсебен от един човек от едната страна и от един човек от другата.

Ние нямаме правителство на Пламен Орешарски или на тройната коалиция, а имаме правителство на Делян Пеевски. След този скандал той беше употребен медийно, а от другата страна си подреди много добре неговата пирамида, каза още Яне Янев.

Той разясни и своите подозрения. По думите му Пеевски е мажоритарен собственик на трите основни партии в 42-рия парламент: „В БСП, чрез Моника Йосифова, държи контролния пакет от депутати в Народното събрание. В ДПС по принцип вече повече се чува думата на Пеевски, отколкото на Доган.”

Според него Ахмед Доган е по-малък фактор от Делян Пеевски, защото икономическите схеми на последния са по-атрактивни в сравнение с обръчите на почетния председател на ДПС.

Пеевски успя да завладее ДПС отвътре, констатира още лидерът на РЗС и добави, че третата партия, която Пеевски „е взел на концесия, е тази на Волен Сидеров.”

Той (Пеевски, б.ред.) е над всички останали. Той се оказа много по-голям играч, отколкото го смятат. И ако реши, правителството на Орешарски може да падне за по-малко от 24 часа, защото владее по-голямата част от депутатите. Вие да не смятате, че тези хора са там заради депутатската заплата?, запита още Яне Янев.

Той не се изказа особено ласкаво за Реформаторския блок, който по думите му е реаниматорски блок с до болка омръзнали стари муцуни.

Това е поредното отвращение, заяви Янев и подчерта, че не се страхува от този блок, защото те всички заедно ще направят един сбор от нули.

И макар много пъти да са го отписвали от политическата сцена, и сега Янев не се е отказал и в тази връзка съобщи, че готви голяма изненада. Отказа обаче каквито и да било подробности около нея.

Иначе той твърди, че протестите трябва да се радикализират.

Няма да усетят политиците кога ще се срине цялата политическа сцена на пътя. Това управление и тази политическа сцена са един колос с глинени крака и всеки момент може да рухне от само себе си, заключи Янев.

 

Spread the love