Спортистът на в. „Вяра“ за 2012-а Христо Пенов прегази конкуренцията си на картинг писта „Пауталия“

Filed under: Спорт |

Синът на автомонтьор №1 в Кюстендилско с нов триумф в клас Mini, кръг преди края поведе във временното класиране

216-23-01-krasi1-1_karting_Pautaliq copyСъстезателят на картинг клуб „Кюстендил“ Христо Пенов триумфира в клас Mini на писта „Пауталия“, пети кръг от републиканския шампионат по картинг. С тази трета победа през сезона спортистът на в. „Вяра“ за миналата година и ученик на Тошо Аначков оглави временното класиране кръг преди края на надпреварата. Кюстендилското трасе за трети път през сезона посрещна картинг кервана, като събра 53-ма състезатели от цялата страна, както и представителя на Италия – Дарио Джузепе.

Синът на автомонтьор №1 в Кюстендилско и цяла Югозападна България Владимир Пенов, който е и механик на 8-годишния Христо, отново бе с класа над съперниците си и в двата манша, финиширайки с повече от 70 метра пред останалите състезатели. Кюстендилецът потегли от първа позиция, след като спечели квалификацията и остана на тово място до края. Втора завърши единствената млада дама – Лора Христова от „Русе кар моторспорт“, а трети се нареди Николай Петров от „Делта картинг спорт“. Досегашният лидер в генералното класиране Алекс Златанов финишира на 8-о място. Кюстендилският талант е на крачка от трета поредна шампионска тила, след като бе №1 в Академията за млади пилоти и краен победител клас Mini BG.

В останалите класове фаворитите си размениха по една победа. Съботната надпревара в клас Mini BG спечели Максим Харалампиев,  в неделя най-бърз бе Ангел Валентинов. Симеон Симеонов победи в първия старт в клас Rotax Junior, а във втория Иван Влъчков бе над всички. В клас Rotax Max в съботния ден най-бърз беше Васил Коларов, а Александър Цветанов надделя в неделния.

Милионерският син Владимир Арабаджиев, който преди 10 дни стана за втори път мъжки татко, бе с класа над всички свои съперници в клас KZ2, оставяйки далеч зад себе си Александър Стоев и Павел Лефтеров.

Най-вероятно и последният кръг от републиканския шампионат по картинг ще бъде на писта №1 в страната, а именно – тази в Кюстендил, като се предвижда състезателите да карат в обратната посока на пистата.

 

Снимката:  Христо Пенов показа „Кой сега е №1?“

Spread the love