Потрошиха бялото пиано на дупнишки пастор, символ на протестите в центъра на София, ремонтът възлиза на 1500 лв.

Filed under: България,Дупница,Кюстендил |

Петър Димитров периодично идва в Дупница да акордира пианото на застрахователния бос Васко Василев – Клеменца

Варненски културтрегер даде рамо на пианиста, „ облече „  в перушина култовото лице на антипротестите Мая Манолова

218-01-995439_10201130143908593_1005754863_n copyНа жълтите павета пред парламента контрапротестиращи строшиха бялото пиано, символ на протеста срещу правителството на Орешарски. На него от близо 100 дни свири диригентът на Софийската филхармония Петър Димитров, който акордира най-скъпото пиано в Дупница на застрахователния бос Васко Василев – Клеменца. Връзката на Петър Димитров с Дупница не е само Клеменца, но е и духовна. Повече от 10 г. Петър Димитров изнася християнски лекции в Младежкия дом и залата на КНСБ. Според близки на музиканта, пианото е раздрънкано от хората с нисък хоризонт от редиците на контрапротестиращите по внушение на отговорни хора от управляващите с корен от Югозапада. Петър Димитров пък беше категоричен, че едва ли операцията има наказателен характер и е свързана с неговата музикална нетърпимост към действащата тройна коалиция БСП, ДПС и „Атака”. „Възможно е в суматохата да е размърдано небрежно, а на нежен инструмент като този това е достатъчно да се разстрои радикално. Във всеки случай тази моя авантюра ще ми струва над 1500 лв., никой не ми е предложил и 5 стотинки. Комунистите говорят, че това се плаща. Това, че от ГЕРБ плащат на протестиращите, са отвратителни лъжи, които БСП пуска. На протеста съм по силата на дълбоки мои убеждения, а идват от контрапротестиращите чупят, аз ремонтирам и голяма част от парите сега ще ги дам за ремонта. 218-01-1000171_572228769494518_565286391_n

Не съм направил всичко това, за да ми каже някой „браво”, даже не съм се и старал да си правя реклама с това. Да сте ме видели да обикалям телевизии и да се дуя, аз съм на всички протести с пианото. Аз на нищо, свързано с политиката, не вярвам. Но за мен най-ужасното нещо е комунистите да са на власт, само това не искам. Никой от политиците не е добър, но политиците на БСП са ужасни, за съжаление обаче всички са от школата на БСП”.

 

Петър Димитров и съпругата му са собственици на един от най-големите магазини за музикални инструменти в София на Орлов мост. Тя е пианистка, дирижирал е Софийската филхармония в най-престижната зала „Музикферайн” във Виена.

 

Според Димитров мисията на протестите не е свършила, но най-важното е постигнато.

 

„Българските политици бяха адски нагли досега и се чувстваха свободни да си въртят далаверите пред очите на обществото, без да им пука. Пак ще крадат, но по-малко. Това, което аз искам да им кажа, е, че не ми харесва тяхното поведение, но самият аз не искам да се занимавам с политика и не искам да предлагам решения. Политиката е абсолютна мръсотия, а аз съм гнуслив. В политиката изборът винаги е най-малкото зло, а българските политици много обещават. Аз съм реалист и не слушам какво ми обещават, искам реални резултати. Единственият, който може би не краде (не съм сигурен в това, но остави резултати и най-важното – слуша Европа), беше Бойко Борисов. Само на него прощавам и той може да направи още много за България, всички останали са мекерета, както го каза и Бай Ганьо. Бих искал Цветан Цветанов да го няма до Бойко Борисов, защото дразни всички, по света тези неща са важни”, това е позицията на Димитров.

 

Съпричастност към дупнишкия пастор изразява приятелят му Валери Станков, главен експерт в дирекция „Култура и духовно развитие” на град Варна. На фейсбук страницата му той е публикувал колаж на Мая Манолова, на която е посветил стих, свързан с фотоса. Ето какво пише културтрегер № 1 на Варна за зам.-председателката на парламента:

 

Пореден ден на мен ми е все тая,

 

но казвам с глас, гресиран със елей:

 

– Не хвърляйте, деца, яйца, към Мая,

 

освен онези двете на Сергей!

Снимките:

1  Пасторър Петър Димитров озвучаваше протестите срещу Орешарски и затова му раздрусаха пианото.

2 Колаж: Валери Станков

Spread the love