ГЕРБ внесоха вота на недоверие, надяват се на подкрепа от всички

Filed under: Актуално от днес,България |

219-19-02-L.PavlovaГЕРБ внесоха в парламента вота на недоверие към правителството на Пламен Орешарски с тема – политиката в сектор „Инвестиционно проектиране“. Въпреки очаквания неуспех на вота от партията заявиха, че се надяват всички депутати да ги подкрепят. „Темата, която избрахме, е пълен провал. По инвестиционното проектиране дори не е и почнало нещо да се прави, а са изхарчени маса държавни пари“, заяви пред журналисти в кулоарите лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Още вчера той каза, че за новото Министерство на инвестиционното проектиране (МИП) вече четири месеца се дават пари, а реално то още не функционира.

Депутатът от ГЕРБ и бивш регионален министър Лиляна Павлова заяви, че от ГЕРБ очакват да бъдат подкрепени за вота на недоверие от всички народни представители, защото става въпрос за инвестиционна политика, засягаща цялата страна и приоритетите на всички граждани.

„Разчитаме за разум и подкрепа на този вот, тъй като той е аргументиран, професионален и експертен. Надяваме се в рамките на дебата да успеем да докажем това. Надяваме се този вот да мине успешно и правителството да приключи своя мандат”, добави тя.

Павлова подчерта, че тъй като МИП не функционира, това е създало хаос и ступор в администрацията, което довело до изключително сериозни забавяния на строителния и инвестиционен процес в страната.

Това се отразило на раздаването на разрешенията за строеж, въвеждането на обекти в експлоатация, сертификация на строителни материали. Липсвали и дейности и във връзка с жилищната политика и с благоустройството на градовете, регионите и общините, описа проблемите Павлова.

Според нея в секторите на кадастъра и на строителния контрол работата е сведена до политическа чистка на доказани професионалисти в системата. Има само гол популизъм и лозунги и липсва експертното начало, заяви още Павлова.

Тя каза, че вотът се внася с 96 подписа от общо 97 членове на ПГ на партията. Йоана Кирова била в чужбина и нямала възможност формално да се включи, но имали нейната подкрепа.

Частични вотове на недоверие ще бъдат внасяни през най-кратки периоди от време, ако не ни освободят от този ангажимент, като правителството си подаде оставката, обяви пък зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ Димитър Главчев.

 

Снимка:

МИП не функционира, а това води до хаос и ступор в администрацията, заяви Лиляна Павлова

Spread the love