На следващата сесия на Общинския съвет в Града под Хисарлъка: Предлагат потомък на Петко Славейков за почетен гражданин на Кюстендил

Filed under: Кюстендил |

Милчо Христов се заклева за общински съветник на мястото на подалия оставка Олег Смолички

219-07-01 ivanandonov copyНовият общински съветник от БСП Милчо Христов, който ще положи клетва на редовната сесия в Кюстендил на 26 септември, ще попълни състава и на две от постоянните комисии, обяви председателят на ОбС Иван Андонов. Христов заема мястото на подалия заявление за напускане заради здравословни причини Олег Смолички. Другата промяна, която ще се направи, е в Консултативния съвет, където участват представителите на всички политически сили и коалиции. Там на мястото на Олег Смолички ще бъде Мая Шишкова. Съветниците ще разгледат и предложение на общинския съветник от „Иницатива за Кюстендил – Осогово“ Ангел Джонев  за обявяване на Христо Петков Славейков за почетен гражданин на Кюстендил.

„Това е една историческа личност и дългогодишен депутат от Кюстендилски избирателен район, както и наследник на Петко Славейков. Предложението на колегата Ангел Джонев е и във връзка с предстоящия празник 22 септември – Ден на Независимостта на България“, каза председателят на ОбС Иван Андонов.

 

Подробности в печатното издание

Снимката:  Иван Андонов – председател на ОбС – Кюстендил

 

 

Spread the love