Футболист от отбора, носител на Купата на България през 1978 г., се нуждае спешно от помощ: Футболен клуб „Марек” набира средства за Любен Севдин, ветеранът се лекува в дупнишка болница

Filed under: Спорт,Футбол |

Дарителската кампания продължава и за двубоя с „Витоша” (Бистрица) в събота

MINOLTA DIGITAL CAMERA„Правим всичко възможно да помогнем на Севдин, от клуба веднъж дадохме за лечението му 1000 лв., след това още 500, но здравословното му състояние е лошо. Все пак се опитваме поне малко да облекчим положението му, като осигурим средства за лечението”. Това каза президентът на „Марек” Стойчо Милев по време на двубоя на дупнишкия тим с „Черно море” в сряда. На мача от турнира за Купата на България на 18 септември бяха поставени кутии за дарения, в които всеки желаещ можеше да отдели средства за лечението на големия дупнишки футболист. „Кутиите ще бъдат поставени отново за предстоящото домакинство на „Марек” срещу „Витоша” (Бистрица) в събота, информира треньорът Ивайло Паргов, който сподели, че се надява дупничани да откликнат и помогнат да се съберат повече средства. Отделно от това ръководството на клуба предостави за целта и банковата сметка на „Марек-2010”. Един от първите, който подкрепи ветерана, бе бившият защитник на „Марек” Цветан Видински. Още на влизане в стадиона в сряда дарения направиха редица привърженици на „Марек”. Между тях бяха и ексдепутатът и лидер на ГЕРБ в Дупница Емил Гущеров и кметът Методи Чимев, който е и вицепрезидент на клуба.

MINOLTA DIGITAL CAMERAРъководството на „Марек” стартира инициативата в подкрепа на клубната легенда Любен Севдин заради тежко заболяване от левкемия. Ветеранът е настанен в дупнишка болница и се нуждае от скъпи медикаменти и преливане на кръв, за което са необходими значителни средства.

Любен Севдин записва името си в историята на „Марек” след паметния гол, донесъл на отбора Купата на Съветската армия. На финала срещу ЦСКА на Националния стадион “Васил Левски” преди 35 години Любен Севдин отбеляза победния гол за 1:0 с удар от 30 метра в 30-ата минута навръх 30-годишнината на “армейския” клуб.

Банкова сметка на „Марек-2010”

IBAN: BG59KORP92201031460601

BIC: KORPBGSF

При превода да бъде посочено, че средствата са за Любен Севдин.

 

Снимки:

1 На ВИП трибуната за двубоя с „Черно море” бяха редица футболни деятели и ветерани на „Марек”, между които Александър Кашукеев, Явор Тодоров, Любе Колев, които подкрепиха футболиста от звездния дупнишки тим.

2 Кметът Методи Чимев не пропусна на влизане в стадиона да направи дарение за ветерана.

Spread the love