Иван Хаджииванов в писмо до просветния министър Анелия Клисарова: Не уволнявайте шефа на РИО – Благоевград Ивайло Златанов

Filed under: Благоевград |

223-05-01 hadjiivanov11 copyПопулярният благоевградчанин Иван Хаджииванов, брат на поета антифашист Кръстьо Хаджииванов, се обяви в защита на шефа на РИО – Благоевград Ивайло Златанов. Той написа писмо лично до министъра на образованието Анелия Клисарова, в което изразява мнението си, че е много жалко, че образованието и възпитанието стават заложници на партийни, котерийни страсти, което унижава учителството. Писмото му е породено от ширещите се твърдения, че се готви свалянето на Златанов от началническия пост в Регионалния инспекторат. „Боли ме душата, че измежду всички началници на просветата в окръга най-толерантният, най-отвореният, най-социалният и патриотично заложен просветен работник, потомък на Ослековия род от Копривщица – Ивайло Златанов, трябва да изживее това унижение и което е още по-страшно, да се провежда политика в ущърб на образованието, възпитанието и българския патриотизъм в Пиринския край”, пише в писмото си Хаджииванов.

Според думите му Златанов е образован прогимназиален и гимназиален учител, минал е през всички степени като заместник-директор, директор и началник, необходими за изграждането на един подготвен и компетентен ръководител. При него е характерен не партийният кариеризъм, а гражданската позиция и общественият интерес. Освен това е доказал съпричастието си в обществени културни мероприятия извън преките му задължения.

Подробности в печатното издание

Снимките:
1  Иван Хаджииванов

2 Ивайло Златанов

Spread the love