Борисов: БСП е в ролята на дама, Орешарски е като пощальон

Filed under: Актуално от днес,България |

“Южен поток” върви към провал, Станишев и Местан не са се разбрали, целта е кабинетът да оцелее до евроизборите, заяви лидерът на ГЕРБ

 

227-17-01-Boiko-Borisov-131ГЕРБ е първата партия в новата история, която печели за втори път избори, след като е управлявала. Най-много хора гласуваха за нас. Това заяви председателят на ГЕРБ Бойко Борисов на среща с над 300 жители на село Щръклево, област Русе, предаде „Фокус”. „А какво се получи – третата политическа сила ДПС определя кой да е министър и какво да се случва в България. Най-малката – четвърта политическа сила – „Атака”, крепи БСП и ДПС и те зависят от Волен Сидеров. На Сергей Станишев му остава единствено БСП да е в ролята на дама, като го казвам с извинение към симпатизантите им”, каза още Бойко Борисов. На всичкото отгоре излъгаха хората и продължават да ги лъжат, че работят. „Сергей Станишев е бил премиер, защо след като сега е голяма криза и го е работил това, не стана той премиер, а даде на Пламен Орешарски, защо се държи като дама? Кого лъжат сега, че управлява Орешарски? Управляват Ахмед Доган и Сергей Станишев. Премиерът Пламен Орешарски ходи да ги пита за всичко като пощальон. Те управляват всичко и решават всичко”, допълни още лидерът на ГЕРБ.

Според Бойко Борисов, когато спрем да избираме комунистите на власт, тогава народът ще просперира. „Не може 20 години да избираш все децата на Политбюро да ни управляват. Докато го правите, все ще ви лъжат и ще продължават да взимат заеми, които всички ние после плащаме. Всичко, което от ГЕРБ сме построили, е видимо, в София се возят на метро, влаковете се движат по нови жп линии, всички карат по „Люлин”, „Тракия”, „Хемус”. А какво ще ни покажат след този кабинет? Нищо. Сега взеха 1 млрд. лв. заем, за да подкупват социалните слоеве, да си купуват време. Само че после всички ще плащаме от нашите пари подаръците на Орешарски”, заяви още Борисов в село Щръклево.

Попитайте Сергей Станишев защо нямаше първа копка за „Южен поток”. Това каза председателят на ГЕРБ Бойко Борисов пред журналисти във Велико Търново. По думите му преди три дни е трябвало да има първа копка на „Южен поток”, а журналистите услужливо са прикрили правителството. „Преди три дни трябваше да има първа копка за „Южен поток“. Най-големият им проект в предизборната има кампания. Бяхте ли поканени? Имаше ли първа копка. Защо не питате. Мен ме питахте от сутрин до вечер непрекъснато. Защо няма първа копка за „Южен поток”? Защо вашите колеги не попитаха Станишев, когато говореше глупостите вчера, защо не направиха първа копка, защото този проект върви към провал, какво не са се разбрали, кой им се е скарал в Брюксел, какво става. Много е удобно да вземеш 1 млрд. заем и да кажеш ще дам малко на майките, малко на пенсионерите и вижте аз какъв чичко съм, а в същото време убиваш държава”, заяви още Борисов.

Според Борисов е абсолютна лъжа, че ще пускат и АЕЦ „Белене”. Той призова журналистите да намерят интервюто на Вигенин от САЩ и да го излъчат отново. „Това момче в зависимост от това в каква държава е такава външна политика прави. В САЩ Вигенин каза, че ще правят 7-и рeактор на „Козлодуй” – това, което сме говорили ние 4 години. Това означава, че те вече единия реактор от „Белене” са го преместили в „Козлодуй”. Виждате ли какви лъжци и измамници са. Това са измамници, които мамят народа и техните симпатизанти. Вигенин го заяви в прав текст. Те няма да строят „Белене”, което е правилно, но лъжат хората. Искат да изкарат друг виновен. Вигенин в САЩ заяви 7-и реактор на „Козлодуй”, което значи, че той зачеркна „Белене”, каза Бойко Борисов.

Spread the love