Топ спортистките на „Рилски атлет” окупираха челните позиции на пробега в Добрич

Filed under: Лека атлетика,Спорт |

Старшията Чифлиджанов: Очаквах тези резултати, исках титла и при девойките под 16 г.

228-23-01-vasil-Ivana Adjova vliavo i Veselina AlinskaЗлато и два сребърни медала завоюваха по време на традиционния шосеен лекоатлетически пробег в Добрич състезателките на самоковския клуб „Рилски атлет”. В групата на девойките младша възраст (16-17 г.) над всички по 900-метровата дистанция за пореден път бе Ивана Аджова. Перспективната лекоатлетка стартира отлично, като на темпото й (2,38 мин) удържа до последно единствено съотборничката й и най-сериозна конкурентка Веселина Алинска (2,41 мин), която финишира втора и заслужено стигна до сребърното отличие. Тук Емануела Тодорова зае 6-о място (време 2,56 мин), а Ангелина Механджийка се нареди 9-а с резултат 3,09 мин.

При девойките под 16 г. на 900 м Симона Терзийска изпусна златото, след като отстъпи инициативата в началото на съперничката й от Трявна – Михаела Иванова (СКЛА „Хаммер“). Терзийска даде време 2,52 мин, което бе с 3 секунди по-слабо от това на шампионката.

Най-малката представителка на „Рилски атлет” Никол Тоскова (13 г.) дебютира с 6-о място в тази група, като показа, че притежава необходимите качества и талант да се бори за челните позиции в средните бягания.

„Ивана и Веселина бягаха много добре и за мен не е изненада, че заеха първите две места. Яд ме е само на Симона Терзийска, че започна толкова плахо и не можа да спечели златния медал”, сподели след края на спортната проява в Добрич наставникът на самоковки Костадин Чифлиджанов.

Следващото състезание, в което представителките на рилския град ще вземат участие, е традиционният лекоатлетически крос за купа „Самоков” и в памет на дългогодишния учител и треньор Драголюб Спасов-Люц. Надпреварата ще се състои на 5 октомври в местността Широката поляна край курорта Боровец.

 

Снимката:  Ивана Аджова (вляво) и Веселина Алинска бягаха рамо до рамо до самия край на надпреварата.

 

 

Spread the love