„Рилски спортист“ ще гони успех над „Черно море“ за ЧРД на Киров и Хенри

Filed under: Баскетбол,Спорт |

232-22-02-vasil-Corin HenryДвама от играчите на баскетболния „Рилски спортист“ празнуват рождени дни днес. Това са крилото Любомир Киров, който навършва 24 г., и едно от новите попълнения – Корин Хенри, закръглящ четвърт век. По случай двойния празник подопечните на Росен Барчовски ще се опитат да спечелят контролната си среща с „Черно море“ (от 17,00 ч в „Арена Самоков“), а вечерта ще чакат обилна почерпка от рождениците. Юношата Киров кара своя 7-и сезон при мъжете, дебютът му е през сезон 2006/2007 г. До днес младокът има записани 212 мача с екипа на отбора (включително за старшата възраст на клуба), в които има средни показатели от 6,2 точки и 2,2 борби.

Американецът Корин Хенри пък акостира в Самоков това лято. Той е едно от общо 8-те нови попълнения в редиците на бронзовия медалист в първенството. 180-сантиметровият Хенри, който се подвизава като плеймейкър, се включи подобаващо в контролите на „Рилецо“ и вдъхна надежда на привържениците на баскетбола в рилския град, че в негово лице те ще видят играчът, който прави разликата в напечените двубои.

Вчера вечерта „Рилски спортист“ изигра поредната проверка в предсезонната си подготовка. Самоковци се изправиха срещу македонците от „Лирия“, като спарингът завърши след редакционното приключване на броя.

 

Снимката: Корин Хенри

Spread the love