Голям „Рилски спортист“ изненада шампиона „Лукойл Академик“ насред София – 85:83

Filed under: Баскетбол,Спорт |

Върнън Тейлър с два избити зъба, виси до последно за старта на първенството 

238-23-01-vasil1-Zdrava bitka...Мъжкият тим на „Рилски спортист“ шокира баскетболната общественост в страната с победата си с 85:83 над „Лукойл Академик“ в контрола, играна в столичната зала „Универсиада“, но пък даде свидна жертва дни преди старта на шампионата в Националната баскетболна лига.

След бляскавия успех над „студентите“ се оказа, че едно от новите попълнения в редиците на самоковци – Върнън Тейлър, има два избити зъба. Причината – тежък удар от противников състезател в началото на срещата.

„Това е огромна загуба за нас, защото Върнън е сред най-добрите ни играчи и на него ще се разчита много. Дано бързо успее да се възстанови“, пожелаха си в лагера на „Рилецо“.

Американецът ще претърпи спешна интервенция в София в близките часове, след което ще стане ясно дали ще може да вземе участие в първия мач от новия шампионат срещу „Черноморец“ на 19 октомври.

Извън неприятната новина четата на Росен Барчовски показа, че няма да се примири с периферна роля в първенството. Представителите на рилския град бяха напълно равностойни на шампиона през почти цялото времетраене на двубоя, а победните 2 точки, реализирани със сирената от Корин Хенри, само показват амбицията и желязната психика, която притежава отборът.

„Всеки мач, който има драматичен завършек, вдига адреналина. Не е важно сега да бием „Лукойл”, но все пак е някакъв тест. Би трябвало шампионите да са близо до своята оптимална форма. Затова всяка победа над тях носи престиж“, сподели наставникът на „Рилски спортист” Росен Барчовски. Специалистът допълни, че дълго е избирал чужденците в отбора, но е категоричен, че всички те са много качествени.

„Когато си завършил на трето място, не може да се целиш в нещо по-малко”, недвусмислен бе бившият държавен селекционер.

Снимката: Здрава битка предложиха на зрителите двата отбора.

Spread the love