Официално: НАТО се отказа от удар срещу Сирия

Filed under: Актуално от днес,Свят |

Военно разрешение на конфликта не съществува, призна генералният секретар на алианса Андерс Фог Расмусен

238-18-01-20131011.aoulrszsupГенералният секретар на НАТО Андерс Фог Расмусен е стигнал до извода, че използването на военна сила срещу Сирия няма да доведе до разрешаване на конфликта в тази страна, предаде Франс прес. „В настоящия момент не виждам каква роля би могла да изиграе НАТО. Военно разрешение на конфликта в Сирия не съществува”, заяви Расмусен на съвместна пресконференция с гръцкия външен министър Евангелиос Венизелос в гръцката столица Атина.

След тези думи на Расмунсен светът си отдъхна, че се е разминал като по чудо от Трета световна война.

Специалисти твърдят, че съществуваше огромен риск от разпалването на световен военен конфликт.
За момента нещата се уталожиха и главните фигури, от които зависи решението, отложиха военната намеса. Мнозина заподозряха, че зад отказа от военна намеса в Сирия стои тежкото финансово положение, в което изпаднаха САЩ. Припомняме, че само преди няколко дни американският президент Барак Обама изплака, че се чувства безсилен да предотврати фалита, към който е тръгнала страната му.

Междувременно проблемите със сирийските бежанци у нас стават все по-сериозни с всеки изминал ден.
Вчера те за пореден път се подиграха с целия български народ, изхвърляйки даренията от дрехи на боклука. Сирийците са категорични, че не желаят да ги третират като просяци и единственото, което искат, е статут на бежанци.

 

 

Spread the love