Сайтът на ФИБА Европа отдели цяла страница на БК „Рилски спортист“

Filed under: Баскетбол,Спорт |

240-21-02-vasil1-BK Rilski sportistОфициалният сайт на ФИБА Европа излезе с обширен материал за баскетболния „Рилски спортист“. Поводът за статията е участието на самоковци в тазгодишното издание на турнира „Еврочалъндж“.

Българският клуб се падна в една група с унгарския „Солнок“, белоруския „Цмоки“ (Минск) и румънския БК „Муреш“.

От написаното става ясно, че клубът от Самоков ще бъде един от най-ниските отбори в надпреварата през този сезон, като само трима от състезателите му са високи над 2 м.

„Рилски спортист“ е млад състав, а Златин Георгиев е един от малкото в тима с международен опит. Въпреки това клубът може да разчита на вещото ръководство на опитния специалист Росен Барчовски, дългогодишен треньор на националния отбор на България, който работи в тима от 2011 година, се посочва в електронното издание.

„Целта ни е да завършим поне трети в България, не искаме нищо по-малко. Каквото и да се случи в Европа, ще бъде добре дошло за нас, въпреки че ще бъде много трудно“, откровен е пък самият Барчовски.

„Скиорите“, които на практика изграждат напълно нов отбор, посрещат на 13 ноември „Цмоки“ (Минск) в първия си домакински мач от кампанията. Седмица по-рано – на 5 ноември, Данчо Бозов и компания имат тежка визита на „Солнок“.

 

Снимката: Добрите игри на самоковци накараха електронното издание на баскет централата да им обърне подобаващо внимание.

 

Spread the love