Борислав Сарафов: Скоро влиза в съда второто дело срещу Цветанов

Filed under: Актуално от днес,България |

Борисов вероятно ще бъде разпитван по делото за убийството на Чакъра

242-20-01-Image_2194308_407Прокуратурата е с категорична позиция за обвиненията срещу бившия вътрешен министър Цветан Цветанов по делото, по което той е обвинен за възпрепятстване на разследване срещу ексшефа на антимафиотите във Велико Търново Орлин Тодоров. Това каза заместник главният прокурор Борислав Сарафов. По повод второто дело за подслушванията Сарафов каза, че до месец-два то ще влезе в съда. Според Борислав Сарафов първото дело срещу Цветанов не се доказва само със свидетели, а и с доказани документи. “Цветанов в качеството си на министър не извършил действията си по служба, затова е повдигнато делото”, посочи прокурорът.

По повод второто дело за подслушванията Борислав Сарафов каза, че до месец-  два то ще влезе в съда. Ход на делото ще бъде даден след направената експертиза. На въпрос защо се прикриват 885 подслушвани телефона и не стават достояние тези, които са подслушвани, Сарафов посочи, че те са част от следствената тайна и не бива да ги публикуваме в сайта на прокуратурата на този етап. Прокурорът изрази опасения, че някои от свидетелите по делото на подслушвания е възможно да се отметнат от показанията си, но това няма да повлияе върху цялостното дело. Борислав Сарафов подчерта, че колкото повече информация бъде давана на гражданите, толкова по-добре. Той заяви, че има стартирано досъдебно производство по случая „Мишо Бирата”. Припомняме, че там основно действащо лице е експремиерът Бойко Борисов, който покровителства фабрика на „Леденика” и осуетява проверка.

По случая „Чакъра”, когато престъпник бе обстрелван с гранатомет по заповед на Бойко Борисов (тогава главен секретар на МВР – б.р.) през 2003 г., върви разследване след осъдителното решение на Европейския съд по правата на човека (ЕСПЧ). Вероятно Борисов ще бъде разпитан, каза Борислав Сарафов.

Spread the love