Румен Овчаров започна работа в „Лукойл”

Filed under: Бизнес |

242-10-85Бившият соцдепутат и бивш енергиен министър Румен Овчаров стана представител на държавата в Надзорния съвет на „Лукойл Нефтохим Бургас“ АД, показва справка в Търговския регистър. Новото обстоятелство е вписано в регистъра в понеделник.

Овчаров влиза на мястото на Росица Косачева, която смени бившия зам.-министър на транспорта Камен Кичев през лятото на 2011 г. Заявлението за промяната е подадено в Агенцията по вписванията на 8 октомври от председателя на Управителния съвет на дружеството Сергей Андронов, а не от българска страна.

Освен Овчаров в надзора на нефтената компания влиза и руският гражданин Андрей Тихонов, а Олег Дуров е заличен от управителното тяло, съобщи „Стандарт“.

Румен Овчаров беше министър на икономиката и енергетиката по времето на правителството на Сергей Станишев. След скандал около „Топлофикация София“ и бившия й шеф Валентин Димитров той подаде оставка. Неговият пост беше зает от Петър Димитров, който остана министър на икономиката и енергетиката до края на мандата на тройната коалиция.

 

 

Spread the love