Сирийски снайперисти стрелят за забавление по бременни жени, 90 % от жертвите цивилни

Filed under: Актуално от днес,Свят |

Един ден се целят в слабините, на следващия – по друга част от телата на хората

245-18-01-20131020.oowkicdownСирийски снайперисти стрелят по бременни жени, съобщи британски хирург, който в събота се завърна от конфликтната зона. Дейвид Нот, който в продължение на пет седмици бе доброволец в сирийска болница, съобщи, че от огнестрелните рани може да се направи извод, че са извършени от „отегчени” снайперисти, които „за забавление” са се целили в определени части от телата на цивилните.„Един ден те се целят в слабините, на следващия стрелят само в лявата част на гърдите”, посочва медикът пред вестник „Сънди таймс”.

„От първия пациент, който постъпи сутринта, почти със сигурност можеш да определиш какво можеш да очакваш до края на деня. Това бе игра”, коментира Нот. По думите му 90 процента от пациентите му били цивилни. Дейвид Нот е известен хирург, чийто пациент е бил и бившият премиер Тони Блеър. Той посочи, че през един от дните е лекувал над половин дузина простреляни бременни жени. През друг ден двама поредни простреляни пациенти са били жени в напреднала бременност, които в крайна сметка са изгубили децата си. „Аз дори не мога да ви опиша колко ужасяващо бе това. За пръв път ставам свидетел на нещо подобно. Това бе преднамерено, това бе по-страшно и от ад”, коментира хирургът.

Нот, който обикновено работи в лондонските болници в Уестминстър и Челси, е бил доброволец като хирург в зони на военни действия в продължение на 20 години, включително в Босна, Либия и Конго.

Spread the love