Видовден за радомирска кримка: Хванаха топкрадеца на лукс коли в Перник Светослав Калейн, плаши да скочи от прозорец на 5-ия етаж

Filed under: Перник |

248-01-02  Bonev copyРазкрит е извършителят на серия от кражби на леки коли от Перник през последните два-три месеца. Това е 25-годишният Светослав Калейн от Радомир, който е откраднал над 10 автомобила. Предпочитаната от него марка е „Фолксваген Голф“, като две от тях предал за вторични суровини, а останалите ползвал да се повози и да се придвижва от едно място на друго. Колите изоставял на различни места, което първоначално не дало възможност на криминалистите да установят извършителя.
Във вторник обявеният за издирване за друго престъпление Калейн е засечен в Перник и към 15 ч. при опит да бъде задържан в апартамента на негов приятел на улица „Струма“, той се барикадирал вътре. Полицаите разбили вратата, на Светослав се качил на перваза на прозореца и заплашил, че ще скочи, ако го приближат. Наложило се полицаите да извикат психолог, линейка и пожарен екип. Накрая след разговор с психолога Светослав се предал.
Подробности в печатното издание

Снимката: Гл. инсп. Бонев

Spread the love