Студенти окупираха най-голямата аудитория на СУ, искат оставка на Пеевски

Filed under: Актуално от днес,България |

Младежите търсят морална отговорност от своите преподаватели начело с проф. Димитър Токушев, председател на КС

248-19-01-Организаторите на акцията призовават свои колеги от други университети да направят нещо подобноСтуденти окупираха най-голямата аудитория (272) в Софийския университет „Св. Климент Охридски“, докато там преподаваше председателят на Конституционния съд. В декларация те настояха Делян Пеевски да подаде оставка и се заканиха да останат с дни.

Младежите търсят морална отговорност от своите преподаватели начело с проф. Димитър Токушев, председател на КС и преподавател в Юридическия факултет на СУ. Той бе и един от съдиите, които гласуваха за това Пеевски да остане депутат, а студентите изразиха възмущението си от решението.

Президентът вече обяви, че планира да сезира повторно КС по казуса. „Окупираме най-голямата аудитория в СУ – институцията, която винаги е била коректив на всяка власт. Като активни и мислещи студенти, смятаме за свое право и отговорност да изразим несъгласието си с наглостта на самозадоволяващия се български политически елит“, се казва в декларацията.

Студентите настояват за отговорност за връщането на „олицетворението на българската олигархия“ Делян Пеевски в НС. Те питат кой го предложи за председател на ДАНС, за да разберат кой управлява държавата. Младежите настояват и за отговор на това ли преподавателите учат бъдещите прокурори, съдии, а може би и политици – че зависят от силните на деня.

 

Spread the love