„Рилецо“ се прицели в първото място, ще громи „Берое“ под Аязмото

Filed under: Баскетбол,Спорт |

249-22-02-vasil-Adrian Sekulov

„Рилски спортист“ се прицели във върха в Националната баскетболна лига. Самоковци, които в първия кръг съкрушиха с 20 точки разлика „Черноморец“ (81:61), ще пробват да осъществят нов разгром – този път над силно променения тим на „Берое“. Сблъсъкът в Стара Загора е утре от 18,00 часа в местната зала „Общинска“.

След изиграването на срещите от първия кръг „скиорите“ са втори в подреждането, но изразителен успех под Аязмото би им отворил вратата към първото място. За да стане това факт, е нужна и благоприятна развръзка в дербито между „Балкан“ и „Левски“.

Успее ли да се справи със заралии, „Рилецо“ ще посвети победата на навършващия 48 часа по-късно 17 години юноша на клуба Адриян Секулов. Гардът вече опита от атмосферата в първенството, след като се появи на паркета в последната четвърт на двубоя с черноморци миналата седмица.

Лекуващият травма американец Върнън Тейлър пък почти сигурно ще направи официален дебют за отбора. Янкито пострада в контролата срещу „Лукойл Академик“ преди 16 дни и пропусна спаринга с „Ямбол“ и дуела с „Черноморец“ впоследствие.

„Рилски спортист“ пази добри спомени от последната си визита в Стара Загора. На 22 февруари подопечните на Росен Барчовски отнесоха съперника със 100:85 точки, след като нанизаха невероятните 70 точки в третата и четвъртата част.

Освен това двата съперника се срещнаха и в подготовката, като победител отново излезе самоковският тим – 79:52 под Аязмото на 19 септември.

 

Снимката: Адриян Секулов

 

 

 

 

 

 

Spread the love