Посланикът на България в САЩ Елена Поптодорова е новият зам.-председател на Настоятелството на АУБ

Filed under: Благоевград |

За първи път в историята на университета две дами заемат най-високите постове в управлението  

250-08-01  De_Vigo2Посланикът на България в САЩ Елена Поптодорова е новият зам.-председател на Настоятелството на АУБ. За първи път в историята на университета две дами застават начело в управлението на институцията. Мариан Келър, която беше избрана за председател на Настоятелството на АУБ през 2008 г., ще разчита на съветите на посланик Елена Поптодорова. Посланикът на България в САЩ поема поста на заместник-председател, след като единодушно беше избрана на редовната октомврийска среща на Настоятелството, провела се в Благоевград.

Питър Литгоу, изпълнителен директор на AES България, и основателят на инвестиционната компания Blulicap LLP Кристобал Мендез де Виго бяха избрани за членове на Настоятелството.

Питър Литгоу е международно признат експерт в разработването на международни енергийни проекти и понастоящем изпълнителен директор на AES България. Като такъв той успешно ръководи енергийни проекти на стойност надхвърляща 2 милиарда долара. Той има над 37-годишен опит в управлението на енергийни централи и е известен със способността си да завършва успешно проекти, да обединява екипи и да подобрява бизнес ефективността. Кристобал Мендез де Виго е основател на Blulicap LLP – консултантска и инвестиционна компания в Лондон, развиваща дейност в Европа и Азия.

 

Снимката: Кристобал Мендез де Виго

 

Spread the love