От щаба на „Велбъжд“ пуснаха жалба до БФС по случая „Фидел Куаме“

Filed under: Спорт |

Кюстендилци посрещат опашкаря в класирането „Септември“

256-21-01-krasi-1_Sulik_KuameРешението на Зоналния съвет към БФС, че присъжда служебна загуба на „Велбъжд“ от двубоя им срещу „Спортист“ (Своге) в предишния кръг от Югозападната „В“ група и парична санкция от 200 лева заради нередовна картотека на футболиста Фидел Куаме, не остана без отговор на потърпевшите. От щаба на кюстендилския клуб съобщиха, че вчера сутринта са подали жалба до ЗС към БФС. В нея се настоява да бъде отменено това решение, тъй като в тази ситуация клуб „Велбъжд“ няма вина и това е пропуск от страна на секретаря на ЗС към БФС Николай Младенов, който е издал футболен паспорт на котдивоарския футболист и е редовно картотекиран на базата на поисканите от страна на ЗС документи от кюстендилския клуб.

Към момента правата на Фидел Куаме са спрени до изясняване на случая, като твърдението е, че той е незаконно пребиваващ в страната ни. В деня, в който клубът бе уведомен за наказанието, Куаме бе освободен и напусна Кюстендил заедно със своя мениджър.

Ще припомним, че картотеката на футболиста от Кот д`Ивоар е подписана и подпечатана от Николай Младенов. Футболният паспорт, издаден от БФС, е с номер 123. Медицинският преглед е извършен на 16 септември. Регистрацията, че е редовен за сезон 2013/2014 година във ФК „Велбъжд“, е станала факт на 17 септември 2013 година.

Неприятната ситуация не донесе сътресения сред играчите на кюстендилския тим, които цяла седмица тренираха на пълни обороти за предстоящото домакинство в неделя. На стадион „Осогово“ те посрещат от 14 часа последния в Югозападната „В“ група тим на „Септември“ (София). Наставникът Юлиян Кръстев няма да може да разчита единствено на наказания за една среща за натрупани 5 жълти картона Алекс Сулик. В игра след пропуснатото гостуване се завръща капитанът Мирослав Петров, който заедно със своите съотборници ще гонят убедителна победа, без никаква доза подценяване на съперника.

След отнетата победа „Велбъжд“ има 11 точки и заема 12-ото място в класирането.

 

Снимката:  Алекс Сулик пропуска мача заради наказание, а Фидел (на заден план) напусна Кюстендил до изясняване на фактите.

Spread the love