ЕНП притеснени, че „Атака“ крепи социалистите

Filed under: Актуално от днес,България |

259-17-02-0662887001383640223_4834_600x458В ЕНП сме изключително обезпокоени от факта, че българските социалисти се държат на власт единствено благодарение на националистическа партия като „Атака“.

Това заяви генералният секретар на Европейската народна партия Антонио Лопез по време на среща със зам.-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов в Мадрид, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ.

От своя страна Цветанов запозна Лопез с политическата ситуация в България и продължаващите вече над 140 дни протести. Според Антонио Лопез подобни контакти и отношения като тези на БСП и ДПС с партии като „Атака“ са недопустими за партии, принадлежащи към семействата на ПЕС и европейските либерали. Генералният секретар на ЕНП изрази и своето безпокойство от продължаващите вече толкова време протести в България, от нестабилната политическа ситуация в страната и липсата на каквито и да било реформи от новото българско правителство. В контекста на предстоящите избори за Европейски парламент Антонио Лопез посочи социалистите в България като типичен пример как заместването на реалните реформи с отделни популистки действия води до нарастването на популярността на националистическите партии.

По-късно Цветанов и секретарят на парламентарната група на партията Цвета Караянчева се срещнаха с международния секретар на Испанската народна партия Хосе Рамон Гарсия – Хернандес в централата на партията в Мадрид.

Spread the love