Златното момиче на Самоков Синтия-Мари Ангелова: Голямата ми цел е световното първенство по спортна айробика в Мексико догодина

Filed under: Спорт |

Не се плаша от трудностите, в името на успеха се лиших от всички неща, които отвличат вниманието ми

259-21-01-vasil-Sintia zaedno sas saotborni4kite si po vreme na poslednia... copyСинтия-Мари Ангелова е родена на 23 май 1999 г. Ученичка е в 8-и клас на ПГ „Константин Фотинов“. 2013-а е безспорно най-успешната година в кариерата й – в началото на м. април лъчезарното момиче спечели бронзов медал на силния международен турнир в Словакия и злато за групово изпълнение; през май заслужи две сребърни отличия в Боровец за индивидуално и групово изпълнение. А големият триумф дойде навръх 16-ия национален турнир по спортна аеробика в Боровец, където Синтия спечели безапелационно първото място с абсолютен рекорд за клуб „Самоков“ – 19.300 т.

 

– Синтия, спечели злато на авторитетния турнир в Боровец. На какво, според теб, се дължи този успех?

– На много неща, които вървят комплексно, но най-вече на усиления труд, който положих. Тренирах доста време… След турнира в Словакия в началото на годината, където спечелих трето място на индивидуално съчетание и първо на групово изпълнение, много исках да спечеля златото, защото смятам, че го заслужавах. Реших да се лиша от неща, които ми отвличат вниманието. Отказах се например да ходя на море, само и само да тренирам. Беше ми изготвена и специална диета със строго съобразена храна.

Направихме с треньорите и ново съчетание, защото сметнахме, че със старото няма как да спечеля заветното първо място. В Пловдив нещата не се получиха и тогава осъзнах още по-силно, че целият труд, който полагам, дава отражение само в минута и половина, когато се представям на сцената. Казах си, че не искам да разочаровам нито треньорите, нито родителите ми, нито себе си. Поставям си като следваща голяма цел пред мен световното първенство в Мексико догодина. Преди него, разбира се, има и други важни състезания в Португалия, Франция, Япония, но за да отида на тях, трябва да си намеря спонсор.

– Как премина турнирът в Боровец, трудно ли беше?

– Не беше лесно, но аз се съсредоточих изцяло върху моето съчетание. Не ме интересуваше нищо друго. Исках да покажа каквото чувствах, каквото мога и каквото се очаква от мен по най-добрия възможен начин. И се получи! Благодаря и на феновете, които ме подкрепяха в залата.

– Разбираш ли се с треньора и ръководителите на клуба?

259-21-01-vasil-Sintiya-Mari Angelova– Разбира се. И Калоян Калоянов, и Дияна Аврамова са ми много близки, и заедно с отбора сме като едно голямо семейство. Без тях нямаше да стигна до никъде. Те са много отдадени на каузата и полагат голям труд за нашето развитие.

– Какво искаш да постигнеш в аеробиката?

– Гледам напред, в бъдещето, и искам да стана световна шампионка. Знам, че ще е трудно, но мечтите се сбъдват и аз вярвам в своите. Силно мечтая някой ден да се докосна и до олимпийските върхове, тъй като нашият спорт ще бъде включен в програмата за олимпиадата през 2016 г. в Рио де Жанейро, Бразилия.

Подробности в печатното издание

Снимките:

1: 14-годишната самоковка (втората от дясно наляво) заедно със съотборничките си по време на последния турнир в Боровец

2 Синтия-Мари Ангелова

 

 

Spread the love