Цветан Цветанов за трети път се отказа от имунитета си: Зам.-председателят на ГЕРБ: Борисов е пътувал с „Авиоотряд 28” заради инфраструктурни проекти

Filed under: Актуално от днес,България |

С дебата за полетите се отклонява вниманието от НЕК – трупа задължения над 150 милиона, заяви бившият вътрешен министър

260-17-02-640x480_1369209480Взехме два евтини еърбъса втора употреба. Намалихме тази порочна практика да се увеличава „Авиоотряд 28” с нови самолети. Спестихме на данъкоплатеца 34 млн. долара. Това каза от парламентарната трибуна депутатът от ГЕРБ Цветан Цветанов. Борисов летеше на територията на България, защото имаше много инфраструктурни проекти, които бяха направени. Правителството на ГЕРБ успя да усвои 34% от евросредствата за инфрастуктурни проекти. Вие правите това, за да отклонявате вниманието от актуалните теми. Намалихте тока с 5%, но сега с това се трупат милиони левове дългове. Отклонявате внимание от това, което вълнува и цяла Европа – темата за бежанците. Вие правите политика, която е в противоречие на България и на българските интереси, обърна се към управляващите Цветанов.

Заместник-председателят на ГЕРБ и бивш вътрешен министър Цветан Цветанов се е отказал от трети път от депутатския си имунитет. Това стана ясно във вторник от съобщение, направено от председателя на Народното събрание Михаил Миков в началото на пленарното заседание.

Имунитетът бе поискан от главния прокурор Сотир Цацаров заради наличие на данни, че Цветанов е присвоил 50 000 лева от бюджета на МВР, за да плати заплати и обезщетения на бившия антимафиот от Велико Търново Орлин Тодоров. Разследване на прокуратурата показало, че изплатените пари за заплати са били за времето, в което Тодоров е бил в ареста. Цветанов коментира, че законът е такъв и той го е спазил.

Досега бившият вицепремиер и вътрешен министър се отказа от имунитета си, за да бъде обвинен по делата за незаконното подслушване в МВР и за отказ да позволи подслушването на същия този Орлин Тодоров, въпреки че е имало съдебно разрешение за това.

Междувременно депутатите отхвърлиха искането на ГЕРБ  за специално изслушване на премиера Пламен Орешарски и вътрешния министър Цветлин Йовчев по темата за бежанците.

Шефът на вътрешната комисия Атанас Мерджанов (БСП) каза, че в рамките на т. нар. блицконтрол във вторник от 12.30 до 14 часа, в който участват Орешарски и вицепремиерите му, народните представители могат да задават въпроси по темата. Следобед предстои и изслушване на Йовчев във вътрешната комисия.

 

Spread the love