„Рилски спортист“ скача на „Левски“, търси първа победа в последните 3 мача

Filed under: Спорт |

Златин Георгиев-Голди подпали фитила: Споко, имаме сили да обърнем съперника

262-23-01-vasil-Ivaylo Zahariev i saotbornicite mu...Днешното дерби на 5-ия кръг в елитната дивизия между „Левски“ и „Рилски спортист“ (от 19,00 часа в „Овергаз Арена“ в столицата) логично попадна във фокуса на баскетболната общественост.

„Сините“ и самоковци винаги са играли на върха на възможностите си и зрителите са ставали свидетели на истински битки. Предпоставките за здрав сблъсък по оста София-Самоков  днес отново са налице – левскарите ще се опитат да нанесат 3-о поражение на съперника в рамките на 168 часа, а „Рилецо“ от своя страна ще пробва да изненада четата на Тити Папазов с наличието на петима американци в състава си.

„Няма леки мачове и този с „Левски“ не прави изключение. Съзнаваме пред какво предизвикателство сме изправени – ще бъдем пределно мобилизирани, въпреки че физическото и психическото натоварване са много големи през последните дни“, откровен бе в навечерието на срещата старшията на „скиорите“ Росен Барчовски.

Специалистът още съжалява, че клубът не можа да задържи сегашната перла на столичани Христо Захариев, който изигра два впечатляващи сезона в полите на Рила. Самият Захариев, на два пъти избиран за играч на кръга до момента, сподели в навечерието на дуела, че ще се чувства по-различно от друг път, но въпреки всичко ще даде всичко от себе си настоящият му отбор да стигне до победата.

„Определено Самоков и „Рилски спортист“ оставиха много хубави спомени и чувства в мен. Място за сантименти обаче няма, тъй като аз все пак съм професионалист. Очакванията са ми за интересен и оспорван сблъсък, както и баскетбол на високо ниво“, сподели навършилият 23 години в края на октомври национал.

Екссъстезателят на „Левски“ и настоящ играч на „Рилецо“ Златин Георгиев-Голди пък отсече: „Скачаме за победа в София. Няма да ни е лесно, тъй като пропътувахме доста километри през последната седмица, но мисля, че имаме сили да се поздравим с успеха“.

Федерацията по баскетбол изненадващо гласува доверие за днешната среща на главен рефер от столицата – Владимир Цеков. Негови помощници ще бъдат Милен Цветков от Плевен и Младен Марков от Стара Загора.

 

Снимката: Петимата американци в „Рилецо“ са готови да схрускат „сините“.

Spread the love