„Рилски спортист“ навлезе в миникриза след 69:82 от вицешампиона „Левски“

Filed under: Баскетбол,Спорт |

Тити Папазов влезе в нова роля, направи дисекция за моментното състояние на самоковци

263-22-01-vasil1-Titi PapazovБаскетболистите на „Рилски спортист“ не можаха да излязат от кризата и в гостуването си на „Левски“ в поредния кръг на Националната баскетболна лига. Момчетата на Росен Барчовски паднаха безславно с 69:82 от съперника в „Овергаз Арена“ и вече са четвърти в подреждането с актив от 2 победи и 2 загуби.

Това бе трети пореден мач за „скиорите“, в който не можаха да стигнат до успеха – предишните два бяха домакинството на „Балкан“ в първенството и гостуването на унгарския „Солнок“ в Балканската лига.

„Сините“ бяха по-добрият отбор през всичките 40 минути и заслужено триумфираха в края. Домакините имаха тотално преимущество под коша, където взеха 39 борби срещу 29 на притивника. Освен това подопечните на Тити Папазов реализираха 62% от възможностите си за кош от зоната за 2 точки, а самоковци успяха в едва 41% от опитите си. Малка утеха за Йордан Бозов и компания може да бъде фактът, че бяха по-точни от линията за наказателни удари – 67:50%.

263-22-01-vasil1-Pleymeykarat Corin Henry...Най-деен за „Рилецо“ в столичния квартал „Младост 2“ бе ветеранът Бозов, който реализира 16 точки само за 24 минути на площадката. Само още двама негови съотборници – Шон Барнет и Еван Равънел, преминаха 10-точковата граница. Двамата се отчетоха с по 12 точки.

След двубоя пък наставникът на левскарите Константин Папазов смая журналистите с дисекция на силните и слабите страни на „Рилски спортист“.

„Победихме много корав съперник. Моето лично мнение е, че времето ще работи за Самоков, защото играчите им имат изключително добра изходна позиция – имат атлети, млади момчета, които търсят своето място под слънцето и тук ще се учат. Все още им липсва отборният синхрон и постепенното нападение. Силната им страна е борбата в нападение, която днес ние до голяма степен ограничихме. Това е най-атлетичният отбор в лигата. Ние до голяма степен ограничихме двете им силни страни и това помогна“, изнесе кратка лекция Тити.

Снимките:

1: Тити Папазов

 2: Плеймейкърът на „скиорите“ Корин Хенри (с топката) не бе на обичайната си висота в дуела срещу „сините“.

Spread the love