„Скиорките“ ще прекъсват кошмарна серия срещу „Берое“

Filed under: Спорт |

268-23-02-vasil1-Silvia PeshinaПриемлив на пръв поглед съперник очаква женският тим на „Рилски спортист“ в предстощия 6-и кръг от Националната баскетболна лига. Самоковки гостуват на „Берое“ под Аязмото в опит най-сетне да запишат успех след 239 дни без победа в шампионата. Мачът е утре от 18,00 часа в местната зала „Общинска“.

Последният двубой, в който момичетата на Иван Лепичев имаха поводи за радост, бе домакинството именно на заралийки на 23 март т.г. Тогава „скиорките“ сразиха старозагорки с 59:53 след силна колективна игра.

Във временното класиране Наталия Топалова и компания са на последното 7-о място с 4 точки, докато „зелените“ са с една позиция по-напред със същия точков актив.

Ден преди срещата крилото на „Рилецо“ Силвия Пешина навършва 19 години. 180-сантиметровата баскетболистка вече записа два мача през сезона, в които обаче не можа да се запише точков актив. Пешина си пожела да има повод да почерпи след сблъсъка в Стара Загора.

Отборът на „Берое“ пък привлече две опитни състезателки в навечерието на мача с „Рилски спортист“. Това са ексбаскетболистката на тима Нели Пашева и Вероника Петкова. Двете започнаха сезона в „Нефтохимик 2010“, но там не получаваха достатъчно шанс за изява и заради това предпочетоха да подпишат със състава от Аязмото.

 

На снимката: Силвия Пешина

Spread the love