Плевнелиев: Намираме се в извънредна ситуация, политическата конфронтация днес е на нива, невиждани от 24 години насам

Filed under: Актуално от днес,България |

271-19-02-Prezidentat-Rosen-PlevnelievПолитическата конфронтация днес е на нива, невиждани от 24 години насам, каза в Силистра президентът Росен Плевнелиев, определяйки създалата се обстановка като извънредна.

Намираме се в извънредна ситуация и аз се надявам все пак тя да се успокои, заяви Плевнелиев.

Той изрази безпокойство, че за пръв път от началото на прехода има персонална конфронтация между политическите лидери. Според Плевнелиев има база, около която може да се търси консенсус и той посочи еврофондовете и договора за партньорство 2014-2020 година.
Вчера президентът призова партиите в България да работят за обединението на българското общество. Според държавния глава в ситуация на изострено политическо противопоставяне именно партийните лидери са тези, които трябва да постигнат съгласие и да започнат решаването на въпросите, породили днешната криза.
Вчера Плевнелиев откри в Силистра форум „Общите приоритети на България и Румъния 2014-2020 – нови възможности и хоризонти“. Той присъства на подписване на съвместна декларация за сътрудничество между Силистра и Кълъраш за осъществяване на проект за изграждане мост на Дунав в този район.

 

Spread the love