Председателят на Съюза на туристическия бизнес в града под Тодорка Малин Бистрин: Всеки един българин трябва да подкрепи борбата за построяване на втори лифт в Банско, проектът е от национално значение за икономиката

Filed under: Общество |

Курортът има нужда от повече реклама в богатите държави

MINOLTA DIGITAL CAMERAМалин Бистрин е собственик на комплекс „Молерите” и председател на Съюза на туристическия бизнес в Банско. Член е на УС на Българска хотелска и ресторантьорска асоциация – София. Роден е през 1972 г. в Банско и винаги е живял и работил в курортното градче. Семеен е, с две деца. В бранша е от 1989 г. – тогава започва като служител в бившия „Балкантурист”. Малин Бистрин присъства заедно с десетки свои колеги от туристическата гилдия на откриването на обновените за над 2 млн. лв. туристически атракции на Банско – Рилския метох, Веляновата къща, Ситан кале и „Св. Никола”, състояло се в началото на седмицата в преустроения в Информационен посетителски център кино и театрален салон в центъра на града, където и разговаряме с него.

– Г-н Бистрин, какво ще е мястото на обновените туристическите атракции в планински курорт като Банско?

– Гледах филма, видях какво е направено – ами това са все нови и нови хоризонти на развитието на туризма тук. С тези обекти няма как да не се гордеем, че живеем и работим в Банско. Браво! Има нужда от такива туристически атракции, браншът абсолютно адмирира идеята да се правят повече и повече такива проекти.

– Какви са предизвикателствата пред вас в навечерието на зимния сезон?

– Вярвам, че туристическата гилдия в Банско сме готови за предстоящия сезон.

MINOLTA DIGITAL CAMERA– Преди дни излезе информация, че гр. Банско е в класацията на топ 20 на световните зимни курорти. Как приемате тази новина?

– Банско е награден като дестинация в топ 20 на света сред зимните курорти и ние се гордеем с това. Наградата, дадена на Банско, е изключително голямо признание, това е в резултат на огромния труд, който влагаме… Това признание наистина ни стимулира да сме по-мотивирани и успешни и за предстоящия и за много сезони напред.

– На каква база бе извършена тази класация?

189-03-01-Georgi Ikonomov– Става въпрос за анкета, организирана от Академията на световните ски, като в нея са участвали съответно посетителите на курортите.

Подробности в печатното издание

1 Малин Бистрин

2 Малин Бистрин взе участие в церемонията по откриването на обновените обекти в Банско.

3 Георги Икономов

 

 

Spread the love