ГЕРБ пак саботираха кворума в НС : Десислава Атанасова: Държите се като влечуги в терариум, Манолова: Никой не би ви търпял, плачете за уволнение

Filed under: Актуално от днес,България |

Цецка Цачева: Кворумът е работа на управляващите, това е наша тактика

280-17-01-1d337b003868b720f5132cd3a393ce4bЕдва при третия опит успяха да започнат работа депутатите, след като при първите две регистрации не се събра кворум. От ГЕРБ отново обявиха, че това е работа на управляващите. Мая Манолова от БСП ги обвини, че губят времето на НС и не правят това, за което са избрани.

В 9 часа вчера в пленарната зала се събраха едва 112 депутати при нужни 121 за кворум. Председателят Михаил Миков обяви 15-минутна почивка. И след нея обаче нямаше достатъчно народни представители – регистрираха се 119.

Миков обяви втора 15-минутна почивка. Едва след нея успяха да се съберат 122-ма депутати и Народното събрание започна работа. Тогава влязоха и депутатите от ГЕРБ.
Всеки работодател би уволнил депутатите от ГЕРБ за това им поведение. 280-17-01-Image_1594664_126Това заяви в кулоарите на парламента Мая Манолова. Зам.-председателят на Народното събрание визира поредния опит на опозицията да блокира работата, като не се регистрира в пленарната зала. „Всички отсъстващи депутати от другите парламентарни групи имат уважителни причини. Включително и Сергей Станишев. Само ГЕРБ идват, когато си искат. Разиграват циркове. И губят времето на министрите и на депутатите на днешния парламентарен контрол“, каза Манолова.
Малко по-късно от трибуната Десислава Атанасова отвърна на червената атака. „Държите се като влечуги в терариум“, нападна БСП бившата здравна министърка. От няколко дни депутатите от БСП съскат като змии, когато видят Атанасова да излиза на трибуната, като така демонстрират, че тя е злобна и зла.
Цецка Цачева коментира в кулоарите пред журналисти:
„Това е наша тактика, имаме възможност като парламентарна процедура да го правим, защото кворумът е работа на управляващите. Три парламентарни групи със 143-ма народни представители не могат да осигурят кворум, за да започне работа днешното заседание. В този състав парламентът не може да работи и това се потвърди”.
Сметката показа обаче, че липсват и повече от 20 депутати от БСП, ДПС и „Атака“.
 

Spread the love