Напук на кризата: Премиерът Орешарски и зам. парламентарната шефка Мая Манолова със 160 социалисти и депесари разпускат в хотел „Рила”, забраниха достъпа на простосмъртни за три дни

Filed under: Дупница,Кюстендил,Самоков |

Кюстендилската депутатка се отдаде на масажи, Иван Ибришимов топи килограми в сауната, Пламен Орешарски се кисне в басейна

Над 100 полицаи охраняват властимащите с парите на народа

280-01-81-DSC04647 copyПремиерът Пламен Орешарски, зам. парламентарната шефка Мая Манолова и още 160 министри, депутати, членове на БСП и ДПС, си спретнаха тридневно парти напук на кризата. Правителството и ключови фигури от „Позитано” 20 разкриха пред журналисти, че провеждат семинар при закрити врата. Огромното празненство се състоя в четиризвездния хотел „Рила” в курорта Боровец. Според местни хора обаче семинарът е бил камуфлаж, а истинската причина е релакс за управляващите. По време на семинара властта се радваше на красива гледка към най-голямата писта в Боровец и имаше на разположение спа център, фитнес, сауна, парна баня, басейни.

За да бъде релаксът пълен, достъпът на обикновени граждани до хотела беше забранен. Ресторантът беше отцепен още преди 12 часа от полицейски кордон. Над 100 полицаи охраняват три дни хотела с парите на народа. От персонала не можаха да кажат каква е цената за тридневния престой. Само уточниха, че социалистите не са на действащите цени на комплекса. За тях има преференции. От персонала съобщиха, че Мая Манолова се е отдала най-вече на масажи. Известно е, че в хотела работят едни от най-добрите масажисти. Депутатът Иван Ибришимов пък се настанил в сауната, за да стопи излишни килограми, не пропуснал и масажите. Премиерът Орешарски предпочел да се кисне в басейна.

160-те социалисти блокираха хотелския комплекс с 1300 места. Властимащите се шириха в 257 двойни стаи, 266 студия, луксозни апартаменти и мезонети. На въпроса какво ще обсъждат в 4-звездния лукс, най-честият отговор бил „само хубави неща“.

Един от трите ресторанта на комплекта работи само за социалистите. На рецепционистите им беше разпоредено да отказват резервация даже и на журналисти.

Упоритите ни опити да се свържем по телефона с депутатите удариха на камък. На телефона на дупнишкия депутат Ибришимов се обади непознат мъж, който съобщи, че Ибришимов си е забравил телефона и няма връзка с него. Той не отрече, че депутатът е в хотел „Рила” и че умишлено се крие. От кухнята на хотела съобщиха, че изпълняват кулинарните фантазии на всеки един от гостите си.

Ден преди началото на сбирката резервациите в хотела са спрени, а потвърдени вече настанявания анулирани. Отменени са даже резервации, направени с кредитна карта. От хотела излизали с обяснението, че няма свободни места, въпреки че онлайн те са обявени.

 

Снимките:

1 Иван Ибришимов
2 Мая Манолова
3 Пламен Орешарски в хотел “Рила“

Spread the love