Мая Манолова към Станислав Иванов: Седнете си на мястото, за да не ви помогна аз да седнете

Filed under: Актуално от днес,България |

Не мога да разбера каква е тази мекушавост и нерешителност, изненадан бе Шопов и настоя за по-строго отношение към „момчето с чувалите“

285-17-02-20131205.xkemnsvxqeЗа малко обстановката в парламента стана напрегната и да се стигне до конфликт между Мая Манолова и Станислав Иванов, който искаше думата, но тя не му я даде.

Депутатът от ГЕРБ отиде до социалистката, която председателстваше заседанието. „Не ми крещете, а си седнете на мястото“, настоя червената депутатка.

Станислав Иванов обаче настояваше да се изкаже, което принуди Манолова да му отговори остро: „Седнете си на мястото, за да не ви помогна аз да седнете“. В крайна сметка квесторите помогнаха на Манолова да се отърве от напористия депутат от ГЕРБ.

Павел Шопов от „Атака“ пък се оплака, че Манолова от високото място, на което се намирала – председателстващ заседанието, не била достатъчно твърда с Иванов. Не мога да разбера каква е тази мекушавост и нерешителност, изненадан бе Шопов и настоя за по-строго отношение към гербера, който според националиста носел индианското име „момчето с чувалите“.

Всъщност Иванов се прочу с „помощта си“ към хора от секционни комисии, които носеха чувалите с бюлетини на последните местни избори към зала „Универсиада“.

Все още не е получил мъжкото си име, както е в индианските книги, оплака се Шопов от поведението на Станислав Иванов.

В крайна сметка човекът на ГЕРБ взе думата и се оплака от действията на Манолова, която прекрати дебатите по бюджета на Министерството на отбраната, след като бе прието това предложение на Борис Цветков.

„Вие сте партиен другар на г-н Ангел Найденов. Днес ще бъда бяла и добра“, намеси се и Снежана Дукова от ГЕРБ. Тя се обърна към мнозинството и ги обвини, че предизвиквали негативната енергия, не разрешавайки на опозицията да се изкаже. „Дайте възможност да защитим нашите тези“, поиска тя.

Манолова коментира на свой ред по повод изявленията на ГЕРБ: „Последните две изказвания са доказателство, че този дебат трябва да бъде прекратен“.

След тази „случка“ бюджетът на МО бе приет окончателно с 91 гласа „за”, 53 „против”, 4 „въздържал се”.

Бюджетът на Министерството на отбраната ще е 1 021 475 000 лева. За политика в областта на отбранителните способности са отделени 957 304 000 лева. За политика в областта на съюзната и международна сигурност са предвидени 64 171 000 лева.

 

Spread the love