Владислав Горанов от ГЕРБ: Спрени са плащанията по еврофондовете, Жельо Бойчев от БСП: Докажете

Filed under: Актуално от днес,България |

297-17-02-00345b4dfd9739d44bdeee18a07dcc97Владислав Горанов от ГЕРБ заяви пред журналисти, че от средата на декември всички плащания по еврофондовете са спрени, защото Министерството на финансите не плащало по нито една оперативна програма. От БСП обаче отричат.

Бившият министър по еврофондовете Томислав Дончев написа междувременно вчера в Twitter, че в последните седмици не се плаща на бенефициентите по оперативните програми.
„Не е поради липса на желание, а поради липса на пари. Ако някой говори много, липсата на плащания може да се окаже още по-дълга“, коментира той.
Депутатът от Коалиция за България Жельо Бойчев бе категоричен в кулоарите на парламента на въпрос на журналисти, че нямат информация за спрени плащания и призова от ГЕРБ да докажат думите си.
Той припомни, че няколко пъти се е налагало да ги опровергават.
„Казаха, че северната скоростна тангента на София няма да бъде финансирана, че правителството е направило всичко възможно този проект да бъде провален – проектът е одобрен и ще бъде реализиран“, обясни депутатът от левицата.
Преди 2 дни от земеделското министерство пуснаха уточнения, че Европейската комисия не извършва плащания към бенефициенти по Програмата за развитие на селските райони.
Повод бяха публикации, че ЕК е спряла плащанията към всички бенефициенти у нас.
Плащанията се извършват от националния бюджет, след което сумите се възстановяват на държавата от ЕК, напомниха от министерството.

 

 

Spread the love