Октай Енимехмедов: ДПС и БСП да кажат истината за прехода и да се слеят

Filed under: Актуално от днес,България |

Хората от турски етнически произход продължават да гласуват за Движението за права и свободи, защото търпят и ги е страх, коментира нападателят на Доган

299-19-01-Oktai-EnimehmedovНападателят на почетния председател на ДПС Ахмед Доган – Октай Енимехмедов, призова БСП и ДПС да кажат истината за прехода и предложи да се слеят в едно. „В момента правителството изцяло се подкрепя от тези две политически партии. Те направиха първата крачка – целунаха се. Но това не е достатъчно. Крайно време е тези две партии да кажат истината – такава, каквато е била през целия преход. И ако е възможно, бих искал да се слеят в едно и да се явят на изборите като една политическа сила“, заяви Енимехмедов, който вече е обвиняем за опит за убийство срещу Доган.
По думите му обществото е много разнородно – „част от него ме разбра, друга не“.
В съда цитирах една мисъл на Нелсън Мандела, с когото светът се раздели наскоро и на когото силно симпатизирам: „В една болна страна всяка стъпка към оздравяване е обида за онези, които живеят от болестта й“.
Той посочи, че е визирал точно политическите партии, които са свързани с бившите комунисти, тоест ДПС и БСП.
Тези две политически партии трябва да поемат своята политическа отговорност пред гражданите, призова Енимехмедов и уточни, че искането му е гражданско, а не политическо.

Той смята, че обвинението срещу него обслужва изцяло интересите на ДПС.
Хората от турски етнически произход продължават да гласуват за ДПС, защото търпят и ги е страх, коментира още Октай Енимехмедов.
„Страх ги е, защото в отдалечените райони те са зависими от по-висшестоящите, които са обсебили институциите там, зависими са от тях. Самата партия управлява със страх, че те са тези, които колят и бесят“, добави той.
През ноември Софийският градски съд заличи почетния лидер на ДПС Ахмед Доган като свидетел по делото срещу Октай Енимехмедов и нареди бившият зам.-председател на НС Христо Бисеров да бъде доведен принудително за следващото съдебно заседание. Причината за заличаването на Доган от списъка със свидетелите е, че той страда от тежка депресия, причинена му от покушението срещу него в началото на годината.
Енимехмедов е подсъдим за това, че на 19 януари на конференция на ДПС се опита да застреля почетния председател на движението Ахмед Доган.
Докато последният изнасяше реч на трибуната, Октай Енимехмедов прекоси залата, качи се на подиума, насочи газов пистолет към слепоочието на Доган и три пъти натисна спусъка. Оръжието обаче засече и изстрел нямаше.
Октай Енимехмедов бе повален на земята от делегати от ДПС, които го ритаха и удряха няколко минути, докато не се намеси НСО.

 

 

Spread the love