Пламен Орешарски: До края на годината връщаме ДДС на фирмите

Filed under: Актуално от днес,България |

През 2014 г. ще се работи по приоритетни области – образование, здравеопазване, административни услуги, заяви премиерът

299-18-01-20131222.asmlqpoodiЩе възстановим целия данък на компаниите до края на 2013-а. Това обяви премиерът Пламен Орешарски. Дефицитът се очертава около 2%“, допълни той. Министър-председателят изтъкна, че правителството ще продължава да работи за съживяване на икономиката и ще се направят първи стъпки за повишаване събираемостта на приходите. Премиерът окачестви отиващата си 2013 г. като изпълнена с редица противоречиви настроения и прояви, с три кабинета, протести от различен характер, много отчаяние. Накрая обаче е имало и малко светлина. Попитан за това какъв е най-големият коледен подарък към хората, Орешарски отговори, че те не го познават като Дядо Коледа.
„Ако трябва в едно изречение да кажа – лъчът надежда. Мисля, че е важно това, защото годината започна с отчаяние, а в края на годината картината изглежда една идея по-добра. Следващата ще работим този лъч да се разширява“, заяви още Пламен Орешарски.
Попитан за реформите през следващата година, премиерът заяви, че ще се работи по приоритетни области – образование, здравеопазване, административни услуги.
Според него 2014-а ще бъде първата година на икономическото възстановяване. Той добави, че не иска да избързва с окончателни изводи, защото данните са „много крехки“.

Spread the love