Кметският наместник на Сушица Митрев гръмна вълк в навечерието на Коледа:Голяма тръпка е!

Filed under: Благоевград |

lov170-килограмов вълк отстреля преди Коледа ловната дружинка от симитлийското село Сушица. Глутницата вълци попаднали на мушката на дружинката в местността Татарчица. На пусията с най-точен мерник бил Георги Митрев, а в ловния излет участвали 15-тина от дружинката, председателствана от Владимир Воденичарски.

lov38-ма ловна дружинка от село Сушица наобикаля гората всяка събота и неделя. Отдавна нямали ценен улов, затова са щастливи, че тъкмо преди Коледа счупили каръка. Когато глутница от 6-7 вълка се появили пред очите ми, настанала голяма стрелба. Ценният трофей паднал под точния мерник на кметския наместник на село Сушица Георги Митрев. „Голяма тръпка е. Може цял живот да ловуваш и вълк да не уцелиш”, казва Георги Митрев, който наследил ловната страст от баща си. Освен за дружинката, отстрелян вълк е голям успех и за десетките стопани в района.

За ценния трофей дружинката от село Сушица е наградена с бравче и овен от двама животновъди в селото. Крехките животни, награда за отстреляния вълк, ще съберат 38-ма ловна дружинка от Сушица на обща трапеза в първите дни на 2014 година. До тогава трябва да е готов и трофеят от кожата вълка.

Spread the love