Влади Зографски се завръща на пистата на 17 януари, ще скача в Закопане

Filed under: Спорт |

04-22-02-Vladimir ZografskiСамоковският ас Владимир Зографски ще се върне в състезанията за Световната купа по ски скок на 17 януари, петък. Тогава е надпреварата в легендарния полски курорт Закопане.

Именно в Закопане всяка година служителите на Международната федереция по ски (ФИС) регистрират най-високата посещаемост сред всички турнири. Миналата година там състезанието на живо изгледаха внушителните 50 000 почитатели на ски скока.

20-годишният Зографски записа няколко разочароващи представяния от началото на сезона, като последната изява на таланта бе участието му в тренировъчните скокове в Оберсдорф (Германия) на 28 декември миналата година.

Там синът на легендарния Емил Зографски постигна неубедителен резултат, след който са се наложили и промени по ските му. Затова Влади и неговият баща са решили да бъдат пропуснати всички състезания от веригата Четирите шанци – в Оберсдорф, Гармиш-Партенкирхен (1 януари), Инсбрук (4 януари) и Бишофсхофен (6 януари).

Лидер в подреждането за Световната купа в момента е Камил Щох (Полша) с 558 точки, следван от Симон Аман (Швейцария) с 534 и Грегор Шлиренцауер (Австрия) с 476 т. Влади Зографски все още няма точков актив.

 

На снимката: Владимир Зографски

 

Spread the love