Георги Първанов: Трябва да има коалиционно споразумение между БСП и ДПС, другото е шменти капели

Filed under: Актуално от днес,България |

Ние сме алтернатива на много политики и особено на ГЕРБ, закани се лидерът на АБВ

09-17-02-618x346„Не може оправданието непрекъснато да ти е в коалиционния партньор. Ние ще работим за нова коалиционна култура. Трябваше да има коалиционно споразумение на БСП и ДПС. Но това да е санкционирано с вътрешнопартийно допитване. Всичко друго е шменти капели“, заяви Георги Първанов на пресконференция на АБВ в НДК.

„Чувам сега злобни подмятания как проектите на Първанов не успявали. Проектите на Първанов за „Клуб на стоте“ беше успешен и прерасна в гражданска квота. Що се отнася до финансирането, трябваше по-остро да питате. За съжаление не си пазя касовите бележки от бензиностанциите, на които си купувам сандвичи. Обикалям страната просто защото реализирам контакти и разговори с хората. Проектът АБВ ще се финансира по възможно най-прозрачния начин, надяваме се на скромни дарения от симпатизантите“, заяви Първанов.
„Ние сме алтернатива на много политики и особено на ГЕРБ. БСП, що се отнася и е свързано с единството на партията, бяхме единни, когато предизвикахме и организирахме и постигнахме резултат на референдума за „Белене”. На другия ден ръководството на БСП забрави и се отказа. Така се отнесоха и към идеята за плоския данък. Исках вътрешнопартийно допитване, а те казаха ние го включваме в предизборната платформа“, допълни той.

Spread the love