Библията казва: „Не сме приели Дух на страх, а Дух на дисциплина и себеконтрол”

Filed under: Глас Свише |

Не трябва да се чувствате зле и да се сравнявате с някой друг,според Божията икономика първо трябва да повярваме, за да видим

Ако искаш да имаш повече, раздай част от това, което си получил

Copy of 05-15-81 _nИма различни неща, за които трябва да мислим целенасочено и да размишляваме. Едно от тях е: аз съм в изправна позиция пред Бог. В света има всякакви представи, които ни казват как да изглеждаме, какво да носим, как да си правим косата и всякакви такива неща и започваме да си мислим какво не е наред с мен, какво не ми е наред. Трябва да осъзнаем, че Бог толкова много ни обича и не желае да се тормозим с такива небогоугодни чувства, че първото нещо, което Исус иска да ни даде, е праведност. „Той взе греха ни и ни даде своята правда”.

Трябва да научим разликата между това кои сме и какво правим. Вие вече сте в семейството на Бог. Вие сте кръвни роднини. Кажете: „Аз съм в семейството”. Вие сте дете на Бог. Бог познава сърцата ни и знае, че ни предстои пътешествие и ни е необходимо време, за да обновим умовете си. Той знае, че ни е нужно време, за да се научим. Докато сте на пътя и напредвате, не е необходимо да бъдете толкова възхитителни като някой друг, когото познавате. Просто трябва да бъдете там, където сте в момента в ходенето си с Бог. И докато желаете да се справяте по-добре и се стремите към това – не трябва да се чувствате зле и да се сравнявате с някой друг. Да се чувстваме зле от себе си може само да спре напредъка ни, но не и да ни помогне.

 

Толкова сме ангажирани да съжаляваме за грешките, които сме направили вчера, че нямаме никаква сила да направим каквото и да било правилно днес.

 

2-ро Коринтяни 5:17 – „За туй, ако е някой в Христа, той е ново създание; старото премина; ето, всичко стана ново”. Това означава, че сме станали нови отвътре с духовния си човек. Може да не изглеждаме по-различни в огледалото и може все още да имаме проблеми в душата си – някои наранявания и рани, някои модели на неправилно мислене, още непокорство и други подобни, но отвътре, което е най-важното ние сме съвсем нови създания като нова духовна глина.

Семето с гласно „С” на Бог е било посадено във вас и това семе е Исус Христос. Той е Божието Семе. Семето на всичко, което Бог представлява е във вас, плодовете на духа са във вас. Имате във себе си праведност, любовта на Бог е излята чрез Светия Дух, така че имате способността да обичате. Имайки всички плодове на духа в себе си, вие имате търпение. Може да не оперирате в него, но го имате. Имате и дисциплина. Защото Библията казва, че не сме приели дух на страх, а на сила, любов и себевладение. Разширеният превод казва „…Дух на дисциплината и себеконтрол.” Няма да казвате „Не мога да се контролирам”, защото имате самоконтрол. Той е вътре във вас, но проблемът е, когато не вярваме, че сме го получили. Според Божията икономика първо трябва да повярваме, за да го видим. Но в света казват – ако не видят, няма да повярват.  В сравнение със светската икономика в Божията икономика всичко е на обратно и наопаки. Светът казва – ако изобщо искаш да имаш нещо, бъди стиснат, вземи всичко, което можеш, задръж всичко, което можеш, спестявай, а Божието слово казва – ако искаш да имаш повече, раздай част от това, което си получил. Библията казва, че ние не ходим според това, което виждаме, ние ходим с вяра и вярата е свързана с това, което не виждаме, но знаем в сърцата си. И причината това да е толкова важно е, че Бог няма да очаква от мен да бъда търпелива, ако не ми е дал търпение. Той никога няма да очаква от нас да обичаме, ако не е вложил любовта си в нас, за да имаме обич, която да дадем. Той не очаква от нас да бъдем радостни, без да ни е дал радост. И така буквално, когато приемем Христос като наш спасител, ние получаваме способността да правим всичко, което Бог иска да правим, но то идва до нас под формата на семе, а ние знаем, че семената трябва да се поливат, за да растат. Библията ни казва, че ние трябва да ги поливаме с водата на словото.

Някои хора са силни в определени неща. Един от проблемите на личността от тип „аз” е нетърпението.

 

Трябва да престанем да се извиняваме за лошото си поведение и да осъзнаем, че сме нови създания в Христос.

 

Ние всички имаме нова духовна глина вътре в себе си, ние сме на пътешествие, Бог ни променя, от слава в слава, като стоим в неговото слово, ние виждаме неговия образ и се преобразяваме по него от слава в слава и слава. Аз смятам, че това пътешествие е много вълнуващо. Не знам защо трябва да се натъжаваме от това, че е нужно малко време да се прояви това, което знаем, че Бог иска да бъдем. От време може да имаме чувството, като че отстъпваме за малко; може да има година, когато реколтата не е толкова изобилна. Ако не се предадете и продължите да садите, нещата ще стават  все по-добре и по-добре.

Ако можем да разберем, че Бог не ни е сърдит и че стоим изправно пред Божия трон заради това, което Исус направи за вас, че той гледа сърцата ви, и че не ви се сърди всеки път, когато сгрешите. Той не стои с тояга, готов да ви удари по главата или да ви изгони от семейството, и тогава ще можете да отпуснете, и любовта на Бог ще ви въведе в целостта и пълнотата, но ако имате постоянно чувство, че трябва да се представите перфектно, за да имате любовта на Бог, тогава само ще се изморявате и всичко ще се свежда до това какво вие можете да направите, вместо това, което Той вече е направил. Въпросът не е в това какво ние можем да направим, въпросът е в Него и това, което Той е направил и прави чрез нас.

 

 

Spread the love