Борисов с писмо до Станишев: Манипулация е, че участвам в сценарии за разцепване на БСП

Filed under: Актуално от днес,България |

15-19-06-5c520a29eaaa645bb91f7d70cc7304f6Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов изпрати отворено писмо до лидера на БСП Сергей Станишев по повод спекулациите, че съществуват договорки и сценарии за разцепление в БСП, които замесват и неговото име.

„Всички подобни твърдения са умишлени и безпочвени опити за манипулация“, пише в писмото.

Изпълнителната комисия на ГЕРБ прие решение, че партията категорично няма да влиза под каквато и да е форма в коалиции с каквито и да е формации от център-левия политически спектър. В това число попадат всички партии и движения от „Коалиция за България”, включително БСП и АБВ. Като председател на ГЕРБ ще бъда гарант за спазването на решението на Изпълнителната комисия, пише Борисов.

ГЕРБ категорично се разграничава от всякакви опити за пришиване на името ни към хипотетични бъдещи коалиции с леви партии и движения, заявява бившият премиер.

Борисов призовава за прозрачен и националноотговорен дебат по време на предизборната кампания за европейските избори. „В предстоящата предизборна кампания няма място за дребнотемие, политически интриги, компромати и манипулации“, пише Борисов.

 

Spread the love