Служители на агенция „Митници” и полицаи от службите за сигурност: Съратникът на Братя Галеви – Таки превзе бизнеса с дизайнерска дрога, от 1 кг вади 20 000 долара чиста печалба

Filed under: Искам думата |

Фирми за хранителни добавки вкарват в България екзотични наркотици, Пешо Дебелия се занимава с вноса

20-09-81Лица от структурата на Христофорос Аманатидис – Таки, съратник на изчезналите дупнишки бизнесмени Братя Галеви, са новите господари на бизнеса с дизайнерска дрога в България. Това разкриха пред „Всеки ден“ служители на службите за сигурност и на Агенция „Митници“. През изминалата година са хванати 27 пратки с такива наркотици, основно на аерогара София. В сравнение с 2012 г. ръстът е с внушителните 42%. Получатели са били лица и фирми, които имат официален бизнес с хранителни добавки, продукти за ерекция, отслабване и анаболи. Покрай редовните хапчета обаче били скрити и наркотиците. Ченгета коментираха пред „Всеки ден“, че най-големият вносител на такива таблетки е лице с прякор Пешо Дебелия, който от 2007 г. работи и е покровителстван от хората на Таки.

20-09-81 TakiОт Агенция „Митници“ разкриха, че тенденцията е новите наркопродукти да се вкарват основно от Далечния изток, и по-конкретно от Китай. Те се делели на две групи. В първата влизат синтетичните канабиноиди, които дилърите слагат като добавка в марихуаната, и само от няколко всмуквания от цигарата клиентите се чувствали като „размазани“.

Подробности в печатното издание

Снимките:

Братя Галеви

Христофорос Аманатидис – Таки

Spread the love