15 мъже от гоцеделчевското село Буково: Фирма – посредник от Русе, ни измами, работихме 1 м. като строители във Франция без заплати

Filed under: Бизнес |

20-10-82 Bukovo-Десетки хора от Гоце Делчев са измамени от фирма фантом, която предлага работа в чужбина. Сигналът подадоха работници от село Буково до Нова телевизия. Всичко започва през лятото на миналата година. Заради липсата на работа в село Буково 15 мъже решават да заминат на гурбет. Намират подходящата според тях фирма в интернет и след няколко дни заминават за Франция. Ще работят в малко градче като строители. По договор фирмата трябвало да превежда на работниците аванс и заплата на 1-во и 15-о число. Това обаче така и не се случило.

Мъжете се вдигат на бунт срещу прекия си началник. Проблемът им достига и до френските власти. Алармирали и работодателите си в България.

След близо месец престой работниците се прибират в България без пари. Правят опити да се свържат с фирмата посредник, но безуспешно. Телефоните са закрити, а на посочените в договорите адреси в Русе няма никой. В Инспекцията по труда в града обаче били информирани за измамата и успели да се свържат със счетоводителката.

Проверката на НАП пък показва, че от 30 юли договорите на всички служители на фирмата са прекратени. За да не станем жертва на подобна измама, преди да се доверим на фирма посредник, трябва да проверим дали тя фигурира в списъка с лицензираните за тази дейност компании в сайта на Агенцията по заетостта. Пак там можем да открием и списък с имената на фирмите, чиято регистрация е прекратена.

Снимката

Десетки измамени в Буково пропищяха от фирма – посредник за работа в чужбина.

 

Spread the love