Заради богатото криминално минало и „неоткриваемостта“ си: Бисер Миланов-Петното остава за постоянно зад решетките

Filed under: Актуално от днес,България |

Заплашил да отреже „бавно и мъчително“ главата на активистка от февруарските протести

21-19-01-Image_2927511_128Станалият популярен през последната година с множеството си провокаторски акции по протести Бисер Миланов-Петното остава за постоянно в следствения арест по делото си за заплаха с убийство, образувано още през юли м.г.

Това реши във вторник Софийският градски съд (СГС), отчитайки богатото криминално минало на обвиняемия, както и данните на разследващите, че той е бил неоткриваем за тях от 6 юли 2013 г., когато е подадена жалбата от потърпевшата Боряна Георгиева, до момента на показния си арест пред парламента на 15 януари т.г.

Според прокуратурата през тези повече от 6 месеца Петното многократно е бил търсен на известните си адреси, но така и не е бил открит, за да бъде призован на разпит по случая. Очевидно разследващите са подминали възможността да привикат в прокуратурата по време на някое от нееднократните му и широко отразени участия в граждански срещи с премиера Пламен Орешарски или със зам.-председателката на парламента Мая Манолова.

Още по-интересно е, че от държавното обвинение не са се възползвали от факта, че Миланов и сподвижниците му многократно бяха задържани като провокатори по време на летните антиправителствени протести „ДАНСwithme“. Той и още десетина човека бяха публично закопчани пред парламента от барети едва на 15 януари т.г., след като екип на бТВ засне репортаж за това, че групичката около него живее в столичен имот, отказвайки да плаща наем на собствениците му.

Подобно на лидера на „Атака“ Волен Сидеров разследван за хулиганство и нанасяне на лека телесна повреда на длъжностно лице, Петното определи делото срещу него като политическа репресия. Добави и че прокуратурата била организирана престъпна група и че срещу него били извършени над 1000 престъпления, откакто проявява гражданска активност.

Според жалбата на Боряна Георгиева, активистка в един от палатковите лагери от февруарските протести, Бисер Миланов я заплашил на 6 юли м.г. с думите: „Ще ти отрежа бавно и мъчително главата и след това ще ти се из*ера във врата“. Показанията са й потвърдени и от другите разпитани по случая свидетели.

„Никога не съм използвал подобна реплика. Това е един майтап, лаф, но не съм го казал аз, а едно момче“, изложи доста противоречивата си защитна теза пред СГС обвиняемият, настоявайки да бъде незабавно освободен.

Петното изведнъж се оказа особено интересен за разследващите органи в средата на януари, като главният прокурор Сотир Цацаров дори разпореди да бъдат събрани и анализирани всички дела и преписки, по които той „протича“, за да му бъдат повдигнати някаква обвинения. Преди излъчването на въпросни репортаж на бТВ Миланов и хората му нямаха проблеми с правосъдието, въпреки честите им участия в агресивни провокации по време на протестите, които бяха заснемани от множество телевизионни камери. Той е обвиняем и по дело за насаждане на расова омраза покрай един негов рейд с Ауди Q7 по столичния бул. „Мария Луиза“, когато с два мегафона с групичката си призоваваше минувачите да се саморазправят с бежанците, събиращи се в този район.

 

Spread the love