Калфин: Някои използват АБВ, за да си разчистят сметките в БСП

Filed under: Актуално от днес,България |

25-19-03-6-int1Твърде емоционална е реакцията на БСП. Не знам какво означава „сваляне на политическо доверие“, но изключване и отстраняване по този начин от активна политическа дейност надали е най-доброто. Това каза Ивайло Калфин – водач на евролистата на АБВ, по повод снетото от членовете на АБВ доверие от пленума на БСП. По думите му изключването от политически партии е нещо, което няма нищо общо със съвременния начин на правене на политика. Той коментира и че посочването на някои от членовете на БСП като поддръжници на АБВ е абсолютно неоснователно и вероятно е някакъв вид разчистване на сметки.

„Има хора, които нито са идвали на публичните прояви на АБВ, нито са участвали в детайли в обсъждането на това, което правим, но се появиха в тези списъци. Това навява на мисълта, че някой използва тази процедура, за да си разчиства сметките. Когато някой разпознава по неясни критерии врага и след това го наказва се нарича лов на вещици“, заяви Калфин.

„Нужда от диалог има, ние ще го търсим. Поставихме пет теми – демография, здравеопазване, образование, структура на икономиката и функциониране на държавата и институциите, и ще търсим по тези въпроси с конкретни наши идеи участието на всички политически сили“, посочи Ивайло Калфин, като не изключи и БСП. „Въздържаме се от квалификации към всичко, което се случва, точно за да не изгорим мостовете помежду си“, каза той.

 

Spread the love