Бившият депутат от ДПС Митхат Табаков влезе в затвора за длъжностно присвояване

Filed under: Актуално от днес,България |

27-19-04-untitledБившият депутат от ДПС Митхат Табаков влезе в затвора. Той излежава вече трети ден присъдата си за сключване на неизгодна сделка, докато е бил кмет на Дулово.

Това стана ясно в началото на съдебното заседание по друго дело срещу него, което се гледа в Софийския градски съд. По него Табаков е подсъдим заедно със съпартиеца си Гюнай Сефер за длъжностно присвояване. Заради отсъствието на Табаков процесът беше отложен за 2 април, когато той трябва да бъде доведен под конвой от Варненския затвор.

Присъдата на бившия депутат е влязла в сила на 16 януари, когато е била потвърдена от Върховния касационен съд. Митхат Табаков е в затвора във Варна от 1 февруари. Освен него там е и зам.-кметът на Дулово Алтан Чаушев. Двамата бяха осъдени заедно. Митхат Табаков беше осъден на 5 години затвор за това, че през пролетта на 2009 г. е облагодетелствал варненската фирма „Джеми“ ООД, собственост на негови роднини. В нарушение на Закона за обществените поръчки „Джеми“ е спечелила конкурс за изграждане на ВиК система и пречиствателна станция в Дулово по проект за 18 млн. евро по Оперативната програма „Околна среда“ на ЕС.

Алтан Чаушев получи присъда 4 години лишаване от свобода като помагач.

 

Spread the love