„Марек Юнион-Ивкони” се откъсна на върха с 44 точки

Filed under: Спорт |

Фенки нападнаха в Русе за автографи и снимки Мартин Божилов, Борислав Апостолов и Гьорги Гьоргиев

31-22-01-MarekUI-5Шампионът на България „Марек Юнион-Ивкони” (Дупница) няма спирка в НВЛ „Бачково“ – изворна вода Суперлига, след като записа 15-а поредна победа от началото на сезона. В мач от 16-ия кръг дупничани отнесоха с 3:0 (25:12, 26:24, 25:15) като гост последния в класирането „Дунав” (Русе).

Двубоят се игра в Русе пред около 200 зрители, които бяха дошли да гледат своите срещу непобедимия лидер в първата ни група.

Домакините започнаха доста плахо, което допълнително улесни волейболистите на Найден Найденов. Във втория гейм специалистът даде шанс на по-младите си играчи, като замени Станислав Величков, Георги Елчинов и Венелин Кадънков. Последва и леко отпускане в тима на „Марек” и се получи доста равностоен гейм, в който преобладаваха грешките и от двете страни на мрежата. В крайна сметка шампионите взеха частта след 26:24, а след това нямаха повече проблеми и прибавиха нови три точки към актива си.

Така „Марек” вече има 44 точки и остава на върха в класирането (и с мач по-малко), докато „Дунав” се е закотвил на дъното без спечелена точка.

Фенки награбиха в Русе трима от волейболистите на шампионите от „Марек Юнион-Ивкони”. Веднага след срещата местни тийнейджърки атакуваха двамата национали на България Мартин Божилов и Борислав Апостолов, както и разпределителя Гьорги Гьоргиев. Момичетата не пуснаха волейболистите, докато не получат желаните автографи и снимки за спомен. Те особено се възхитиха на Борислав Апостолов, изненадал всички с екстравагантна прическа.

Подробности в печатното издание

Снимки: Волейболистте на „Марек Юнион-Ивкони” срещнаха съпротива единствено във втория гейм срещу русенци.

Spread the love