Бойко Борисов: Цветан Цветанов трябваше да си извади поука от това, което направи навремето със съдийската гилдия, сега действа по същия начин и с прокуратурата

Filed under: Актуално от днес,България |

Лидерът на ГЕРБ посочи, че не е нова практика главен прокурор да отиде в МВР

33-17-03-PM-Borisov-ParliamentЦветан Цветанов трябваше да си извади поука от това, което направи навремето със съдийската гилдия, сега действа по същия начин и с прокуратурата. В европейския доклад главният прокурор е изваден като положителен пример. Това каза председателят на ГЕРБ Бойко Борисов пред журналисти в парламента. Попитан дали споделя тезата на Цветанов, че прокуратурата и ВСС се ръководят от Пеевски, и как ще коментира интервюто на Пеевски пред ПИК, Бойко Борисов отговори: „Не чета тази агенция и не мога да коментирам интервюто на когото и да било“. Борисов посочи, че не е нова практика главен прокурор да отиде в МВР. „Навремето главният прокурор Филчев е идвал в кабинета ми като главен секретар за да планираме операции. И при Петканов, и при Румен Петков, и при Цветанов после – много пъти прокурори са били в МВР. Това не е нищо, което е осъждано или осъждащо, напротив, винаги съм бил на принципа – да се отиде на място, да се участва пряко в операциите на МВР от страна на прокуратурата, защото те са господар на производството. Те след това отиват в съда, за да защитават това, което МВР или ДАНС са направили.

Много съм разочарован от това, което се води между депутати в публичното пространство, наместват се имена на магистрати, ако някой има информация, ако някой може да потвърди това, което счита, че е истина, има надлежен ред в прокуратурата и да си провери, дори да се каже директно, конкретно да се вкара в анкетна комисия в парламента и да видим дали е така или не”, каза Борисов. Той съобщи, че води около над 15 дела за лъжи, клевети и неистини в момента.

 

Spread the love